آخرین اخبار رتبه‌بندی فرهنگیان

ساخت وبلاگ

در اینرتبه بندی معلمان اجرایی نشود، وزیر آموزش و پرورش استیضاح می شود روزها اخبار مربوط به رتبه‌بندی فرهنگیان اهمیت و بازدید به شدت بالایی دارد. اگر شما هم فرهنگی هستید و قصد اطلاع درباره موصوع رتبه‌بندی معلمان دارید و اینکه رتبه‌بندی فرهنگیان امروز به کجا رسید و سایر سوالات مربوطه مانند رتبه‌بندی حقوق فرهنگیان، اطلاعیه‌های مربوط به رتبه‌بندی معلم‌های زیر لیسانس و دارای سایر مدارک، اطلاعیه‌های رتبه‌بندی فرهنگیان از زبان رئیسی و یا شورای نگهبان، رتبه‌بندی فرهنگیان شامل چه کسانی نمی شود، رتبه‌بندی فرهنگیان بازنشسته … دارید، تمامی اخبار را می‌توانید در این بخش از بخون مطالعه کنید.

توجه: تمامی اخبار مربوط به رتبه‌بندی فرهنگیان که در این بخش مطالعه خواهید کرد، بعد از انتشار اخبار جدید سریعا آپدیت خواهد شد و شما همیشه می‌توانید از طریق این صفحه به جزئیات دقیق رتبه‌بندی معلم‌ها دسترسی داشته باشید.

انتقاد شدید مجلس از دولت درباره بی اثر کردن رتبه بندی معلمان /وزیر آموزش و پرورش پاسخگو باشد (بروزرسانی در تاریخ 7 مرداد 1401)

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: دولت در تصویب آیین‌نامه نظر خودش را اعمال کرد، یعنی بسیاری از فرهنگیان را حذف کرد که این مورد اعتراض بوده و هست، یا اینکه بعضی از رتبه‌ها را فاصله انداخت و یک موضوع دیگر اینکه هیات ممیزی را بیشتر در سطح کشوری متمرکز کرده است. به اعتقاد من این آیین‌نامه دولت، قانون رتبه‌بندی را که مجلس نوشته بود بی‌اثر کرد.

جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص انتقاداتی که نسبت به آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی فرهنگیان وجود دارد، بیان کرد: رتبه‌بندی فرهنگیان یک مطالبه بیش از ۱۰ ساله است، از روزی که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نوشته شد و رتبه‌بندی آنجا یکی از مطالبات این سند درنظر گرفته شد فرهنگیان این مطالبه را از مسئولین داشتند.

وی ادامه داد: متاسفانه گذر زمان باعث شد که به فراموشی سپرده شود، در نهایت مجلس در قانون برنامه ششم توسعه دولت را ملزم به ارائه لایحه رتبه‌بندی کرد. البته باز هم دولت قبل در ۸ سال مسئولیت خود این کار را نکرد و تنها در روزهای آخر دولت یک لایحه بسیار ناقصی را به مجلس ارائه داد و مجلس هم ناچار شد که این لایحه را تغییرات اساسی دهد که این تغییرات اساسی باعث اندکی اختلاف بین دولت و مجلس شد و در نهایت شورای نگهبان نظر مجلس را پذیرفت.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: اما اکنون دولت در تصویب آیین‌نامه نظر خودش را اعمال کرد، یعنی بسیاری از فرهنگیان را حذف کرد که این مورد اعتراض بوده و هست، یا اینکه بعضی از رتبه‌ها را فاصله انداخت و یک موضوع دیگر اینکه هیات ممیزی را بیشتر در سطح کشوری متمرکز کرده است. به اعتقاد من این آیین‌نامه دولت، قانون رتبه‌بندی را که مجلس نوشته بود بی‌اثر کرد.

وی تصریح کرد:

مجلس مجددا به این موضوع ورود کرد و آیین‌نامه را به هیات تطبیق مصوبات فرستاد که این هیات هم به بندهای زیادی از آیین‌نامه اجرایی قانون رتبه‌بندی فرهنگیان ایراد گرفت که این موارد به دولت اعلام شده و باید اصلاح شود که گفتند این مساله انجام شده و باید نتیجه را ببینیم.

کوچکی‌نژاد افزود: به نظر من دولت می‌داند که مجلس و فرهنگیان به دنبال چه چیزی هستند، شاید منابع دولت محدود است و نمی‌خواهد که منابع بیشتری به این سمت سوق بدهد و به همین خاطر آیین‌نامه اجرایی را به سمتی می‌برد که از منابع کمتری استفاده کند.

کوچکی‌نژاد افزود: به نظر من دولت می‌داند که مجلس و فرهنگیان به دنبال چه چیزی هستند، شاید منابع دولت محدود است و نمی‌خواهد که منابع بیشتری به این سمت سوق بدهد و به همین خاطر آیین‌نامه اجرایی را به سمتی می‌برد که از منابع کمتری استفاده کند.

میزان افزایش حقوق فرهنگیان در طرح رتبه بندی معلمان مشخص شد (بروزرسانی در تاریخ 7 مرداد 1401)

لایحه رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۰ سال کشمکش در روز ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹ از سوی دولت وقت به مجلس ارسال و کلیات آن هجدهم خردادماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید، اما به دلیل تغییرات قابل توجه لایحه از سوی نمایندگان مجلس و عدم تامین بار مالی آن، ماه‌ها در مجلس معطل ماند و یک مرتبه نیز از سوی شورای نگهبان رد و دوباره به مجلس بازگشت. با انجام اصلاحات واراده از سوی مجلس در ابتدای اسفندماه، رتبه‌بندی از سوی شورای نگهبان مورد موافقت قرار گرفت و در ۱۶ اسفندماه سال ۱۴۰۰ از سوی رئیس مجلس جهت اجرا به دولت و ۲۳ اسفندماه از سوی رئیس جمهور به وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.

دولت مکلف شده بود ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، آیین‌نامه اجرایی را تدوین و به تصویب هیئت وزیران برساند که به علت آنچه حسین عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان امور اداری و استخدامی آن را دغدغه برای حفظ کیفیت آیین نامه اجرایی خوانده بود، تا ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۱ به طول انجامید و در نهایت از سوی محمد خبر، معاون اول رئیس‌جمهور جهت اجرا، ابلاغ شد.

طبق اعلام وزیر آموزش و پرورش، آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان یک شیوه نامه اجرایی نیز دارد که تا کنون منتشر نشده است؛ وی در این باره بیان کرد: «در حال پیگیری این قانون و آماده سازی برای اجرا هستیم و امیدواریم تا ابتدای سال تحصیلی همه معلمان رتبه بندی شوند و با انرژی مضاعف در کلاس های درس حضور یابند.»وی همچنین چندی پیش اعلام کرد: «کمیته‌های لازم یا هیئت‌های ممیزی براساس قانون شکل گرفته و ان‌شاءالله رتبه بندی وارد مرحله اجرای اصلی در درون آموزش و پرورش شود. شروع آن هم از ۳۱ شهریور ماه سال جاری است.»درحالی آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان ابلاغ و وزارت آموزش‌وپرورش در حال آماده‌سازی مقدمات اجرایی لازم است که طی دو سه هفته اخیر انتقادات و اشکالاتی بر آیین نامه مذکور از سوی فرهنگیان و نمایندگان مجلس وارد شده است تا جایی که رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۶ تیرماه در صحن علنی مجلس و در پاسخ به تذکر یک نماینده مجلس در این باره گفت: «در هیئت تطبیق وظیفه داریم که حتماً مصوبات هیئت دولت را با قانون مطابقت دهیم.

دولت مکلف شده بود ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، آیین‌نامه اجرایی را تدوین و به تصویب هیئت وزیران برساند که به علت آنچه حسین عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان امور اداری و استخدامی آن را دغدغه برای حفظ کیفیت آیین نامه اجرایی خوانده بود، تا ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۱ به طول انجامید و در نهایت از سوی محمد خبر، معاون اول رئیس‌جمهور جهت اجرا، ابلاغ شد.

طبق اعلام وزیر آموزش و پرورش، آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان یک شیوه نامه اجرایی نیز دارد که تا کنون منتشر نشده است؛ وی در این باره اظهار داشت: «در حال پیگیری این قانون و آماده سازی برای اجرا هستیم و امیدواریم تا ابتدای سال تحصیلی همه معلمان رتبه بندی شوند و با انرژی مضاعف در کلاس های درس حضور یابند.»وی همچنین چندی پیش اعلام کرد: «کمیته‌های لازم یا هیئت‌های ممیزی براساس قانون شکل گرفته و ان‌شاءالله رتبه بندی وارد مرحله اجرای اصلی در درون آموزش و پرورش شود. شروع آن هم از ۳۱ شهریور ماه سال جاری است.»درحالی آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان ابلاغ و وزارت آموزش‌وپرورش در حال آماده‌سازی مقدمات اجرایی لازم است که طی دو سه هفته اخیر انتقادات و اشکالاتی بر آیین نامه مذکور از سوی فرهنگیان و نمایندگان مجلس وارد شده است تا جایی که رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۶ تیرماه در صحن علنی مجلس و در پاسخ به تذکر یک نماینده مجلس در این باره گفت: «در هیئت تطبیق وظیفه داریم که حتماً مصوبات هیئت دولت را با قانون مطابقت دهیم.

افراد موضوع لایحه قانونی راجع به استفاده کارکنان کادر اداری وزارت آموزش‌وپرورش که برای خدمت معلمی استخدام شده‌اند از طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان کشور و احتساب سوابق تجربی آنان – مصوب ۱۳۵۸ – شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی آن، مشمول این آیین‌نامه هستند.

آن دسته از نیروهای اداری شاغل در پست‌های کارشناسی و بالاتر که بر اساس ضوابط و شرایط مربوط در یکی از عناوین موضوع طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان اشتغال یابند، از زمان تغییر سمت و شروع به خدمت معلمی مشمول نظام رتبه‌بندی می‌شوند. در صورت بازگشت مجدد به کار در سمت‌های اداری حسب شرایط ذی‌ربط از فوق‌العاده رتبه‌بندی برخوردار نخواهند بود.

۸ گروهی که از دایره مشمولان رتبه‌بندی خارج می‌شوند؟

ـ نیروهای اداری

ـ نیروهای فاقد کد شناسه استخدام مورد تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور

ـ کارکنان مأمور یا انتقالی به سایر دستگاه‌های اجرایی (با حفظ پست سازمانی با بدون آن)

ـ کارکنان مأمور به مدارس غیردولتی (به‌استثنای مدیران و معاونین که از آموزش‌وپرورش حقوق دریافت می‌کنند)

ـ نیروهای مازاد یا در اختیار مدرسه

ـ کلیه افرادی که از بیش از یک صندوق حقوق دریافت می‌کنند

ـ افرادی که در مرخصی بدون حقوق به سر می‌برند، افراد انتقالی به دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی

ـ و افراد مأمور به تحصیل مشمول این آیین‌نامه نیستند.

در ماده ۴ آیین‌نامه، امتیازات لازم برای کسب رتبه‌های پنج‌گانه قید شده است و مشمولین در مرحله استقرار، با در نظر گرفتن امتیازات مندرج در جداول زیر سنجش و ارزیابی‌شده و بر اساس امتیازات کسب‌شده در یکی از رتبه‌های پنج‌گانه قرار خواهند گرفت.

در تبصره ۱ این ماده تصریح شده است که بسته‌های ارزیابی با سنجه‌های کیفی متفاوت که متناسب با هر رتبه از عمق و اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود، برای هریک از رتبه‌ها به‌صورت مجزا و بر اساس سهم از سقف امتیاز بر اساس توزیع جدول شماره ۱ توسط مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت با همکاری مراجع ارزیابی‌کننده مندرج در جدول شماره ۲ به اجرا گذاشته می‌شود:

بر اساس تبصره ۲، حداقل امتیاز مورد نیاز برای احراز هریک از رتبه‌های مشمولان بر اساس سهم امتیازات تعیین‌شده جدول شماره ۱ برای هریک از شایستگی‌های موضوع این آیین‌نامه به شرح جدول شماره ۳ است.

در تبصره ۳ نیز قید شده است که مصادیق و شاخص‌های رفتاری و عملکردی جهت ارزیابی برای احراز رتبه‌ها ازجمله مدرک تحصیلی، سنوات خدمت، گواهینامه‌ها، تألیفات، پروژه‌ها و همچنین میزان و ضریب تأثیر هرکدام از آنها به‌موجب شیوه‌نامه‌ای خواهد بود که با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تهیه و به تأیید وزیر آموزش‌وپرورش خواهد رسید.

طبق تبصره ۴ ماده ۴، در ارزیابی شایستگی‌های عمومی مطابق بند (۳-۱) ماده ۲ قانون، مجموعه‌ای از صفات و ویژگی‌های شخصیتی فرد شامل باورها، نگرش‌ها، اعتقادات و رفتار مبتنی بر نظام ارزشی، فرهنگی و اخلاقی جامعه اسلامی و نظام آموزش‌وپرورش کشور که زمینه را برای انجام کار متعهدانه آماده می‌کند و پایبندی فرد را به ارزش‌های اسلامی و انقلاب اسلامی، قوانین و مقررات آشکار می‌سازد، معیار بررسی خواهد بود.

هیئت‌های ممیزه جهت احراز این دسته از شایستگی‌ها در طول خدمت مشمولین مکلف به استعلام از مراجع ذیصلاح قانونی هستند.

همچنین در تبصره ۵ گفته شده است در مواردی که بر اساس قوانین مربوطه، بازنشستگی افراد شاغل مشمول در اختیار وزارت است، اجرای رتبه‌بندی منوط به حداقل دو سال خدمت در آموزش‌وپرورش از تاریخ اجرای این آیین‌نامه است.

اعلام میزان افزایش حقوق ناشی از رتبه‌بندی

اما در ماده ۱۵ میزان افزایش حقوق ناشی از رتبه‌بندی در فیش حقوقی مشمولان اعلام شده است. با تعیین رتبه مشمول توسط هیئت ممیزه ذی‌ربط، فوق‌العاده رتبه‌بندی مطابق ماده ۶ قانون به ترتیب برای رتبه‌های پنج‌گانه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب ۴۵ درصد، ۵۵ درصد، ۶۵ درصد، ۷۵ درصد و۹۰ درصد مجموع امتیازات حق شغل، حق شاغل و فوق‌العاده شغل در حکم کارگزینی مشمولین، به‌صورت جداگانه درج و ماهیانه پرداخت می‌شود.

منبع: روز نو

اخبار جدید و مهم درباره اجرای رتبه بندی معلمان+ جزئیات استخدام ۳۵ هزار نیروی جدید در آموزش و پرورش (بروزرسانی در تاریخ 6 مرداد 1401)

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: با پیگیری‌های انجام شده، ایرادات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان در جلسه دیروز هیات دولت بررسی و رفع شد.

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر آموزش و پرورش گفت: با پیگیری‌های انجام شده، ایرادات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان در جلسه دیروز هیات دولت بررسی و رفع شد.

نوری در بخش دیگری از سفر در جمع خبرنگاران حضور یافت و بیان کرد: با پیگیری‌های انجام شده، ایرادات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان در جلسه دیروز هیات دولت بررسی و رفع شدو با رفع همه ایرادات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان فقط یک ایراد که نیاز به کارشناسی داشت باقی مانده که آن هم در جلسه روز یکشنبه هیئت دولت مورد بررسی می‌شود.

منبع: راهبرد معاصر

تعجیل در اجرای رتبه‌بندی معلمان برای گروهی از فرهنگیان (بروزرسانی در تاریخ 4 مرداد 1401)

به گفته سخنگوی وزارت آموزش و پرورش برای تعدادی از فرهنگیان تعجیل در کسب رتبه‌ برای رتبه بندی معلمان پیش‌بینی‌ شده است.

به گزارش راهبرد معاصر صادق ستاری فرد، سخن‌گوی وزارت آموزش‌ و پرورش درباره رتبه‌بندی معلمان بیان کرد: برای تعدادی از معلمان تعجیل در کسب رتبه‌، پیش‌بینی‌ شده است. معلمان شاغل در مدارس استثنائی، ابتدایی، مناطق عشایری و مرزی شامل این برنامه می‌شوند. این معلمان به مدت چهار‌ سال و سایر معلمان به مدت پنج‌ سال در هر رتبه باقی خواهند ماند. معلمان نام برده می‌توانند یک‌ سال زودتر از سایر معلمان، برای دریافت رتبه‌ی بعدی، درخواست داده و آن را کسب کنند.

منبع: راهبرد معاصر

توضیحات وزیر آموزش و پرورش درباره آخرین وضعیت رتبه‌بندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 3 مرداد 1401)

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: کمیسیون تطبیق قوانین مجلس ایراداتی از آئین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان گرفته بود که خیلی زود حل خواهد شد.

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که ایرادات نمایندگان مجلس به قانون رتبه بندی معلمان چه بوده و این قانون در حال حاضر در چه مرحله‌ای قرار دارد، اظهار داشت: کمیسیون تطبیق قوانین مجلس ایراداتی از آئین نامه اجرایی گرفته بود که این ایرادات از طریق دولت به ما رسیده است و قرار است خیلی زود بررسی‌های نهایی برای برطرف شدن این ایرادات انجام شود.

نوری با بیان اینکه بررسی این ایرادات بسیار زودتر از زمان معمول نهایی خواهد شد؛ بیان کرد:

امیدواریم خیلی زود اطلاعات و مشخصات را در سامانه بارگذاری کنیم تا فرهنگیان در سامانه شرکت کنند.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اختلافی با مجلس نداریم فقط در آئین نامه اجرایی که از سوی دولت اعلام شده بود کمیسیون تطبیق قوانین ایراداتی با آن گرفت که امیدواریم به زودی حل شود.

کدام گروه از معلمان، رتبه‌بندی می‌شوند؟

ماده ۳ آیین‌نامه به مشمولان رتبه‌بندی پرداخته است که مطابق آن، مشمولان این آیین‌نامه عبارت‌اند از مشمولان طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان و نیروهای توان‌بخشی مدارس استثنایی که درحال‌حاضر صرفاً در واحدهای آموزشی و تربیتی اشتغال به خدمت تمام‌وقت دارند.

افراد موضوع لایحه قانونی راجع به استفاده کارکنان کادر اداری وزارت آموزش‌وپرورش که برای خدمت معلمی استخدام شده‌اند از طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان کشور و احتساب سوابق تجربی آنان – مصوب ۱۳۵۸ – شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی آن، مشمول این آیین‌نامه هستند.
آن دسته از نیروهای اداری شاغل در پست‌های کارشناسی و بالاتر که بر اساس ضوابط و شرایط مربوط در یکی از عناوین موضوع طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان اشتغال یابند، از زمان تغییر سمت و شروع به خدمت معلمی مشمول نظام رتبه‌بندی می‌شوند. در صورت بازگشت مجدد به کار در سمت‌های اداری حسب شرایط ذی‌ربط از فوق‌العاده رتبه‌بندی برخوردار نخواهند بود.

نحوه تخصیص رتبه بندی فرهنگیان / شرایط افزایش حقوق تغییر می کند؟ (بروزرسانی در تاریخ 30 تیر 1401)

به گزارش ساناپرس؛ محسن زارعی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی در خصوص بخشی که در رتبه‌ بندی معلمان به این مرکز واگذار شده است، اظهار کرد: ارزیابی شایستگی‌ها طبق آیین‌ نامه رتبه‌ بندی معلمان با مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی است.

وی ادامه داد:

برای ارزیابی شایستگی‌‌ها، تعدادی ارزیاب از بین معلمان شناسایی می‌کنیم تا در مرکز آموزش مدیریت دولتی آموزش ببینند و بعد هم کار ارزیابی شایستگی‌ها انجام می‌شود.

زارعی با بیان اینکه گام اول بحث شناسایی و آموزش است، افزود: به محض اینکه مدارک و مستندات ارسال شود، فرایند ارزیابی را شروع می‌کنیم؛ یک بخش، بررسی همان مدارک و مستندات است و یک بخش هم نظرات است که ارزیابان بررسی می‌کنند.

وی با بیان اینکه در طول فرایند، ارزیابی انجام می‌شود و مقطعی نیست، بیان کرد: نتایج ارزیابی را به هیأت ممیزه گزارش می‌کنیم و تعیین رتبه با هیأت ممیزه است.

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی تصریح کرد:

آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان مکلف کرده است که سامانه‌ای مختص رتبه‌بندی ایحاد شود و ما به محض ایجاد سامانه و بارگذاری مدارک و مستندات معلمان، ارزیابی را آغاز خواهیم کرد.

وی از ارسال بخشنامه‌ ارزیابی به استان‌ها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: بر اساس این بخشنامه، چارچوبی را اعلام می‌کنیم تا استان‌ها ارزیاب‌ها را شناسایی کنند و آنها را به مرکز آموزش مدیریت دولتی استان‌ها معرفی کنند تا کار آموزش شروع شود.

منبع: سانا

زمان دقیق و قطعی رتبه بندی اعلام شد / وزیر آموزش و پرورش رسما اعلام کرد + جزئیات (بروزرسانی در تاریخ 26 تیر 1401)

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد:

پس از ۱۰ سال طرح رتبه بندی معلمان تصویب شده است و از اول شهریور ماه امسال به اجرا خواهد رسید.

نوری با بیان اینکه قریب ۱۰ سال است که طرح رتبه بندی معلمان در کشور مطرح شده، اظهار داشت: برنامه اجرایی طرح طبقه بندی معلمان از اول شهریور ماه آغاز می‌شود.

منبع: اندیشه معاصر

آخرین خبر از رتبه بندی معلمان / تذکر نماینده مجلس به دولت در ارتباط اجرای رتبه بندی معلمان و فرهنگیان (بروزرسانی در تاریخ 25 تیر 1401)

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آیا باید شاهد عدم اجرای قوانین مترقی همچون رتبه‌بندی معلمان باشیم؟ از دولت توقع داریم در این مسیر کمک کند تا فضای عادلانه در کشور شکل بگیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، آخرین خبر از رتبه بندی معلمان / تذکر نماینده مجلس به دولت در ارتباط اجرای رتبه بندی معلمان و فرهنگیان. علی بابائی کارنامی نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی ظهر امروز (شنبه، ۲۵ تیرماه) در نشست علنی مجلس در تذکری شفاهی خطاب به رئیس جمهور، گفت: تا چه زمانی باید شاهد عدم اجرای قوانین مترقی همچون رتبه‌بندی معلمان، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی دولت و شهرداری‌ها باشیم؟ از دولت توقع داریم در این مسیر کمک کند تا فضای عادلانه در کشور شکل بگیرد.

وی همچنین خطاب به معاون اول رئیس جمهور و وزیر اقتصاد کشور عنوان کرد: آقایان مخبر و خاندوزی! متولی امور اقتصادی کشور کیست؟، چه کسی پاسخگوی تورم افسارگسیخته بازار است؟ آیا اطراف شما کسانی که به نان شب نیاز دارند و حداقل درخواست آنها این است وجود دارد؟

منبع: اندیشه معاصر

چه تعداد از فرهنگیان مشمول رتبه‌ بندی معلمان نمی‌شوند؟ (بروزرسانی در تاریخ 25 تیر 1401)

یک نماینده مجلس با انتقاد از نحوه اجرای مصوبات مجلس توسط دولت بیان کرده است که ۴۶۰ هزار معلم به دلیل آیین‌نامه دولت شامل رتبه‌بندی معلمان نمی‌شوند.

حجت‌الاسلام جواد نیک‌بین در جلسه علنی امروز شنبه در تذکری با بیان این‌که متاسفانه دولت قوانین مجلس شورای اسلامی را به درستی اجرا نمی‌کند، اظهار کرد:

مجلس شورای اسلامی مصوبه‌ای درباره حقوق مستمری‌بگیران تامین اجتماعی و افزایش حقوق ۲۵ درصدی در موارد مختلف داشت اما دولت آن را به درستی اجرایی نکرده است. باید هیات رئیسه و رئیس مجلس شورای اسلامی اهتمام ویژه‌ای داشته تا قوانین مجلس به درستی اجرا شود.

وی ادامه داد: نمونه دیگر اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان است که ۱۵ مورد از آیتم‌های آیین‌نامه خلاف قانون مصوب مجلس شورای اسلامی بوده حال این‌که دولت باید در تدوین آیین‌نامه طبق قانون عمل کند و آن را کم یا زیاد نکند مجلس هم باید در اجرای مصوبه خود اصرار کند.

چرا ۴۶۰ هزار معلم مشمول آیین‌نامه رتبه‌بندی نمی‌شوند؟

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چرا ۴۶۰ هزار معلم به دلیل آیین‌نامه دولت شامل رتبه‌بندی معلمان نشود؟ لازم است که کمیسیون آموزش هم به این موضوع ورود کند.

علی‌ نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با عنوان این تذکر گفت که این موضوع در هیات تطبیق مصوبه رسیدگی می‌شود و مجلس شورای اسلامی هم ورود کرده، دولت هم مصوب نکرده است.

زمان اجرایی شدن طرح رتبه‌بندی معلمان

هفته گذشته، یوسف نوری در سفر به شهرستان اسلام‌آباد غرب اظهار داشت: شیوه‌ نامه اجرایی رتبه بندی معلمان از طریق مرکز نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: فرآیند رتبه‌ بندی معلمان از هفته آینده به طور عملی با بارگذاری مدارک از سوی فرهنگیان در سامانه، وارد مرحله اجرایی می‌شود.

منبع: ایسنا

شیوه‌نامه رتبه‌بندی معلمان از هفته آینده اجرا می‌شود (بروزرسانی در تاریخ 23 تیر 1401)

تسنیم نوشت: وزیر آموزش و پرورش در سفر به استان کرمانشاه از آغاز مراحل اجرایی شدن شیوه‌نامه رتبه بندی معلمان از هفته آینده خبر داد.

یوسف نوری در سفر به شهرستان اسلام‌آباد غرب اظهار داشت:

شیوه‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان از طریق مرکز نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده است و فرآیند رتبه‌بندی معلمان از هفته آینده به طور عملی با بارگذاری مدارک از سوی فرهنگیان در سامانه، وارد مرحله اجرایی می‌شود.بر این اساس با ابلاغ شیوه‌نامه آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان از سوی مرکز فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش به استان‌ها، معلمان خواهند توانست تا مدارک خود را در سامانه‌ای که به همین منظور از قبل آماده شده است، بارگذاری کنند.

منبع: خبر آنلاین

حقوق معلمان با قانون رتبه بندی معلمان در بدترین حالت ۴۵ درصد افزایش خواهد یافت (بروزرسانی در تاریخ 21 تیر 1401)

به گزارش خبرگزاری موج، صادق ستاری فرد سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که حداقل حقوق معلمان با قانون رتبه بندی چقدر خواهد بود، افزود: بسته به اینکه معلمان در کدام رتبه قرار بگیرند، حداقل‌ها متفاوت است. اما در کمترین رتبه یعنی در بدترین حالت ۴۵ درصد حقوق و مزایای معلمان یعنی حق شغل، حق شاغل و حق فوق العاده آنان افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد:

حقوق معلمان رتبه یک (۴۵ درصد)، معلمان رتبه دو (۵۵ درصد)، معلمان رتبه سه (۶۵ درصد)، معلمان رتبه چهار (۷۵ درصد) و معلمان رتبه پنج (۹۰ درصد) افزایش پیدا می‌کند. حق شغل حق شاغل و حق فوق العاده سه بخش حقوقی است که برای معلمین در نظر گرفته شده است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: هر کدام از معلمان بسته به اینکه در چه شرایطی فعالیت می‌کنند و در کدام رتبه قرار می‌گیرند حداقل حقوق شأن متفاوت است؛ نمی‌توان عددی دقیق را به عنوان حداقل حقوق اعلام کرد. بسته به اینکه در احکام معلمین رقمش به چه نحوه است و در کدام رتبه قرار می‌گیرند؛ حداقل حقوق معلمان متفاوت خواهد بود.

منبع: خبرگزاری موج

مغایرت‌های قانونی آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان/چند درصد فرهنگیان از رتبه‌بندی محروم می‌شوند؟ (بروزرسانی در تاریخ 16 تیر 1401)

رحیم زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: با بررسی تعدادی از کارشناسان اداره قوانین مجلس و برخی صاحب نظران در حوزه آموزش و پرورش ، مغایرت های متعددی بین قانون مجلس و آئین نامه ابلاغی دولت در خصوص رتبه بندی معلمان ، احصا شده است.

به گزارش  شبکه خبری تهران نیوز ، در قانون بودجه ۱۴۰1، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۳۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای نظام رتبه بندی یک میلیون معلم در نظر گرفتند و دولت، هیچ محدودیت و مشکلی در تامین منابع مالی اجرای نظام رتبه بندی معلمان ندارد. یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، از احصای مغایرت های قانونی آئین نامه اجرایی نظام رتبه بندی معلمان و اخذ دستور رئیس مجلس برای ارجاع این آئین نامه به “هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین” ، خبر داد .

نماینده آباده، بوانات، خرمبید و سرچهان افزود:

با مصوبه هیئت وزیران، پیش بینی مجلس در خصوص رتبه بندی معلمان به طور کامل محقق نمی شود، چرا که با اجرای این آئین نامه فقط ۷۰۰ هزار نفر از فرهنگیان کشور، از مواهب، نظام رتبه بندی مصوب مجلس بهره مند می شوند و ۳۰۰ هزار معلم، محروم می مانند.

زارع تاکید کرد: دغدغه مجلس اجرای قانون نظام رتبه بندی معلمان برای تمام یک میلیون جامعه فرهنگی کشور بود، اما در مصوبه دولت چنین هدفی محقق نشد.

نماینده مجلس با اشاره به تبصره ۲، این آئین نامه که دوازدهم تیر ماه از سوی هیات وزیران ابلاغ شده است، بیان کرد: تمام افراد جدید الاستخدام و فرهنگیان برای تبدیل وضعیت باید امتیازاتی کسب کنند در حالیکه بسیاری از معلمان ، در حال حاضر مشمول این شرایط نیستند.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۱، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۳۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای نظام رتبه بندی یک میلیون معلم در نظر گرفتند ، تصریح کرد:

دولت، هیچ محدودیت و مشکلی در تامین منابع مالی اجرای نظام رتبه بندی معلمان ندارد.

رحیم زارع توضیح داد: پس از احصاء مغایرت های متعدد آئین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان با قانون مجلس ،در جلسات کارشناسی، موارد مغایرت را به استحضار رئیس مجلس رساندم و آقای قالیباف دستور ارجاع و بررسی این آئین نامه را به هیات طبیق مصوبات دولت با قوانین، صادر کرد .

بر اساس قانون داخلی مجلس، چنانچه “هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین”، مصوبه ای را مغایر قوانین مجلس تشخیص دهد ، مغایرت های احصاء شده جهت اصلاح به دولت ابلاغ می شود و چنانچه دولت ظرف ۱۵ نسبت به استرداد یا اصلاح آئین نامه اقدام نکند، مجلس شورای اسلامی، ابطال آئین نامه مذکور را ابلاغ می‌کند.

منبع: خانه ملت

امتیاز ویژه دولت برای فرهنگیانی که شامل رتبه بندی معلمان نمی‌شوند (بروزرسانی در تاریخ 16 تیر 1401)

سخنگوی دولت از امتیاز ویژه دولت برای فرهنگیانی که شامل رتبه بندی معلمان نمی‌شوند، خبر داد.

به گزارش راهبرد معاصر علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز هیات دولت بیان کرد:

برای اجرایی شدن لایحه رتبه‌ بندی معلمان نیازمند تصویب آیین‌نامه بودیم که چون رتبه‌بندی برای اولین بار انجام می‌شد، حساسیت‌هایی داشت که از جمله دولت تاکید داشت دخالت‌هایی از بیرون آموزش و پرورش در آن انجام نشود و این فرایند رتبه‌بندی معلمان در خود آموزش و پرورش و با مدیریت خود این مجموعه انجام شود.

در زمینه ارزیابی‌های تخصصی دولت بر انجام این امر توسط خود مجموعه آموزش و پرورش و جامعه فرهنگیان اصرار دارد. همچنین دولت در نظر گرفت که اگر برخی از جامعه محترم فرهنگیان امکان کسب امتیازهای لازم برای رتبه‌های قانونی را نداشته باشند، به صورت موقت آن مبلغ فوق‌العاده رتبه‌بندی کمترین سطح، برای یک بازه موقت یکساله به آنان تخصیص یابد تا به نوعی یک سال به این عزیزان فرصت داده شود تا با افزایش توان علمی، دانشی و مهارتی یا سوابق عملکردی خود، مجدداً در معرض ارزیابی قرار گیرند و امکان کسب این امتیازات قانونی برای آنان هم فراهم شود.

منبع: راهبرد معاصر

اشکالات طرح رتبه‌ بندی معلمان از نظر فرهنگیان چیست؟ (بروزرسانی در تاریخ 14 تیر 1401)

علیرضا منادی سفیدان (رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس) در یک لایو اینستاگرامی که از سوی جامعه فرهنگیان برگزار شد، ضمن تائیدِ برخی از اشکالات در این آیین‌نامه بیان کرد: «ما در نوشتنِ قانونِ رتبه‌بندی حساسیتِ بسیاری به خرج دادیم، اما بعد از اینکه آیین‌نامه از سوی دولت ابلاغ شد ما افسوس خوردیم که چرا اجازه‌ی نوشتنِ این آیین‌نامه را به دولت دادیم. ما باید خودمان این آیین‌نامه را می‌نوشتیم تا دستِ دوستانی که در کمیسیون آموزش در طول این مدت شرکت می‌کردند و نظراتِ غیرکارشناسی می‌دادند به آیین‌نامه نمی‌رسید. به نظر می‌رسد آن‌ها در نوشتنِ آیین‌نامه بی‌مهری کردند.»

منادی با بیان اینکه قانون رتبه‌بندیِ معلمان مخالفانِ بسیاری داشت، اظهار داشت: «در ابتدا آیین‌نامه‌ای نوشته شد که در آن از برگزاری آزمون برای رتبه‌بندی صحبت شده بود که این مغایر با قانون بود و ما از طریق ارتباط گرفتن با وزرا، زیر بار آن نرفتیم. ما نمی‌خواستیم کانون‌های ارزیابی خارج از آموزش و پرورش بر این مسئله نظارت داشته باشند و خوشبختانه این موضوع در هیأت وزیران رأی نیاورد.»

رئیس کمیسیون آموزش مجلس در خصوص آیین‌نامه‌ی کنونی افزود:

«در این آیین‌نامه چند بند وجود دارد که با مرِّ قانون مجلس مغایر است. برای جایگاه برخی از گروه‌ها در این آیین نامه مشکل به وجود آمده که ما تک تک این موارد را پیگیری می‌کنیم تا مرِّ قانون برای آن‌ها اجرایی شود.»

منادی تأکید کرد: «اگر هر کدام از بندهای آیین‌نامه مغایر با قانونی باشد که در مجلس تصویب شده، کمیسیون تطبیق قوانین مجلس آن را بررسی و رد می‌کند.»

معلمان چه ایراداتی به آیین‌نامه رتبه‌ بندی معلمان می‌گیرند؟

از بین ایرادات و مغایرت‌هایی که آیین‌نامه‌ی رتبه‌بندی با قانون رتبه‌بندیِ مجلس دارد، چند نمونه بیشتر مورد توجه معلمان قرار گرفته که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

اولین ایراد به تبصره سه ماده سه این آیین‌نامه برمی‌گردد؛ طبق این تبصره، نیروهای فاقدِ کد شناسه‌ی استخدامِ مورد تایید سازمان اداری و استخدامی کشور، مشمول این آیین‌نامه نمی‌شوند. این موضوع بسیاری از معلمانی که فاقد این کد استخدامی هستند و به صورتِ پیمانی جذب شده‌اند را نگران کرده است.

مورد دیگر مربوط به ماده ۵ آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان است؛ در این ماده آمده: «مشمولانی که پس از ارزیابی نخست، حداقل امتیاز لازم برای احراز رتبه آموزشیار معلم را کسب ننمایند، از تاریخ‌ عدم احراز رتبه، برای مدت یکسال به آن‌ها فوق‌العاده رتبه آموزشیار معلمی پرداخت خواهد شد. این دسته از مشمولان می‌توانند در فرصت یکساله با کسب امتیاز لازم و ارزیابی مجدد در یکی از رتبه‌ها قرار گیرند.» معلمان می‌گویند: این شرط و شروط گذاشتن برای معلمان با روح قانون در تضاد است.

همچنین طبق تبصره ۵ ماده ۴ این آیین‌نامه «در مواردی که بر اساس قوانین مربوط، بازنشستگی افراد شاغل مشمول در اختیار وزارت می‌باشد، اجرای رتبه‌بندی منوط به حداقل دو سال خدمت در آموزش و پرورش از تاریخ اجرای این آیین نامه است.» با این اوصاف بسیاری از افرادی که شرفِ بازنشستگی هستند یا مجبورند دو سال بازنشستگیِ خود را به تعویق بیندازند و یا از قیدِ رتبه‌بندی بگذرند!

در بخش جدولِ امتیازات لازم برای کسب رتبه‌های ۵گانه، سختگیری در کسب رتبه‌ی ۴ و ۵ مورد دیگری است که معلمان به آن معترض هستند. آن‌ها می‌گویند بیش از ۹۰درصد از معلمان با این آیین‌نامه نمی‌توانند به رتبه‌ی ۵ برسند. آن‌ها می‌گویند این سختگیری باعث می‌شود معلمان برای رسیدن به سطح دانش‌یار معلمی و استادمعلمی ناامید شوند و تلاش چندانی نکنند و این مغایر با هدفِ اجرای قانون رتبه‌بندی برای ارتقای سطح آموزش است.

مورد دیگری اعتراضِ معلمان به اظهارات وزیر آموزش و پرورش در مورد اجرای رتبه‌بندی برای فرهنگیانی است که بیش از دو سال سابقه دارند؛ با این اوصاف معلمانی که تازه به استخدام آموزش و پرورش درآمده‌اند مشمول قانون رتبه‌بندی نمی‌شوند.

پاسخ رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به نگرانی معلم‌ها

رئیس کمیسیونِ آموزش و تحقیقاتِ مجلس در مورد نیروهای فاقدِ کد شناسه‌ی استخدام، اطمینان می‌دهد که این موضوع به زودی رفع شود. وی همچنین درمورد مشکلاتی که آیین نامه برای بازنشستگان و معلمانی که تازه به استخدام آموزش و پرورش درآمده‌اند، می‌گوید: «این موارد و مواردی از این دست که مغایر با قانونِ رتبه‌بندی است حتما در کمیسیون تطبیق قوانین کنار گذاشته می‌شود.»

رتبه‌ بندی معلمان هنوز نمی‌تواند معیشت معلمان را ارتقا دهد

اگرچه بعد از ۱۱ سال قانون رتبه‌بندیِ معلمان بالاخره به مرحله‌ی اجرا نزدیک می‌شود، اما هنوز با آنچه مورد نظرِ معلمان است فاصله‌ دارد. معلمان می‌گویند برخلافِ تصور، حقوق معلمان بسیار کمتر از دریافتیِ کارمندان است و با احتسابِ اصلاحِ آیین‌نامه‌ی رتبه‌بندی معلمان، این رتبه‌بندی هنوز نمی‌تواند منزلت و معیشت معلمان را آنطور که باید ارتقا دهد. به گفته‌ی آن‌ها، فاصله‌ی دریافتیِ معلمان با سایر کارمندان دولت حتی با اجرای این قانون رتبه‌بندی، باز هم زیاد است.

منبع: ایلنا

توضیحات وزیر آموزش و پرورش درباره رتبه بندی معلمان؛ از شیوه اجرا تا روند پرداخت معوقات (بروزرسانی در تاریخ 14 تیر 1401)

وی افزود: در تبصره ماده ۴ آیین‌نامه اجرایی ملزم شدیم شیوه‌نامه‌ای را برای فرایند اجرای آیین‌نامه با همکاری سازمان امور استخدامی و برنامه‌وبودجه تدوین کنیم که آن را هم سریع انجام می‌دهیم و برخی تکالیف دیگر چون از قبل در دست بررسی بود، تهیه شده تا سریعا آماده اجرا شویم.

نوری درباره تغییرات آیین‌نامه فعلی نسبت به طرح اولیه و برخی نارضایتی‌های جامعه فرهنگیان نسبت به نسخه‌های اولیه آیین نامه بیان کرد:

جمعیت ذی‌نفع رتبه‌بندی تقریباً ۸۰۰ هزار نفر هستند و اینکه بگوییم همه را قانع می‌کند، خیر. اما می‌توانیم بگوییم که رتبه‌بندی شروع شده است تا به هدف ارتقای کیفیت برسیم و درنهایت رتبه‌بندی به سمت هدف نهایی‌اش پیش خواهد رفت.

وی افزود: اختلاف ماهوی بین آیین‌نامه پیشنهادی ما با آیین‌نامه فعلی ابلاغی وجود ندارد، اما برخی جزئیات دقیق مشخص شده‌اند، مثلاً قید شده که چه کسانی مشمول رتبه‌بندی نیستند که کارکنان مأمور یا انتقالی به سایر دستگاه‌های اجرایی، نیروهای مازاد یا در اختیار مدرسه  و… از این جمله‌اند.

وزیر آموزش‌وپرورش با بیان اینکه کسانی که قبل از تاریخ شهریور ۱۴۰۰ بازنشسته شده‌اند مشمول رتبه بندی نمی‌شوند اظهار کرد: رتبه‌بندی ویژه معلمان شاغل است. ما با سرعت و دقت لازم به سمت اجرای رتبه‌بندی می‌رویم. رتبه‌بندی شامل نیروهای اداری نمی‌شود و اگر آنها واجد شرایط معلمی شوند و کار معلمی انجام دهند شامل رتبه‌بندی می‌شوند، اما دیگر نمی‌توانند به اداره برگردند که البته برگشتن آنها به بخش آموزش بر اساس نیازی است که ما داریم.

نوری در پاسخ به اینکه اگر چرا معلمانی که در ارزیابی رتبه لازم را کسب نکنند، تنزل درجه پیدا می‌کنند؟ بیان کرد: براساس پیش بینی قانونگزار ارزیابی معلمان هر سه سال، یک بار باید انجام شود. اگر معلمان در دوره ارزیابی نتوانند رتبه بعدی را کسب کنند در فرایند اداری قرار می‌گیرند. کسی که معلم است باید مؤلفه‌های چهارگانه شایستگی‌های معلمی را در طول زمان کسب کند و آنها را به ظهور و بروز برساند تا بتواند متربی را هدایت کند و اگر نتوانست باید برود و در مجموعه اداری کار کند و دیگر به‌عنوان معلم نمی‌تواند ادامه خدمت بدهد.

وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: معلم باید همواره خودش را آماده نگه دارد که البته عموماً همین‌گونه هستند. یکی از شایستگی‌ها که از آن غفلت شده شایستگی‌های عمومی است. منظور شایستگی‌های فردی مبتنی بر باورها، اعتقادات و انگیزه‌هاست و همین‌هاست که شایستگی‌های بعدی را می‌سازد. این موارد توسط ارزیاب‌های حرفه‌ای و متخصص ما سنجیده می‌شوند. ویژگی‌هایی برای ارزیابان مشخص شده است که یکی از آنها مدرک تحصیلی فوق‌لیسانس به بالاست.

وی با اشاره به اینکه آیین‌نامه اجرایی، کلیات را مطرح کرده و در تدوین شیوه‌نامه، جزئیات بیشتری مشخص شده است بیان کرد:

امتیازات به سمت کارهای پژوهشی کیفی معلمی مانند اقدام پژوهی رفته است و به سمت مدرک‌گرایی و … نرفته است. رتبه‌بندی آمده است تا چرخش نظام آموزش‌وپرورش عمومی از نظام تک ساحتی به سمت نظام شش ساحتی را آغاز کند.

نوری درباره اینکه اگر معلمی کف امتیاز را کسب نکند چه می‌شود؟ اظهار داشت: این را قانونگزار پیش‌بینی کرده است و اعلام شده اگر هرکدام از همکاران فرهنگی کف امتیاز را کسب نکنند و احراز رتبه نکنند از مزایای رتبه اول یعنی آموزشیار معلم برخوردارند ولی یک سال برای کسب رتبه به آنها مهلت داده می‌شود.

وزیر آموزش‌وپرورش درباره تبدیل وضعیت معلمان نیز افزود:

کسانی که جدیدالاستخدام هستند تبدیل وضعیتشان منوط به کسب رتبه “مربی” است و اگر بعد از دو دوره ارزیابی، رتبه مربی را کسب کنند تبدیل وضعیت می‌شوند. البته در جریان رتبه‌بندی قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه امکان دریافت و ثبت اعتراضات وجود دارد گفت: اگر تخلفی از سوی ارزیابی‌شوندگان و ارزیابی‌کنندگان رخ‌داده باشد در آیین‌نامه به محرومیت‌های آنها اشاره شده است تا همه به‌طور دقیق به تکالیف خود عمل کنند.

نوری درباره اساس انتخاب هیئت‌های ممیزه گفت: در قانون تعداد هیئت‌های ممیزه تعریف شده است که افرادی از کادر اداری، کارمندان ستادی، نماینده معلمان و رئیس دانشگاه حضور دارند و البته لایه‌بندی هم شده است و به عنوان مثال امتیاز رتبه‌ای چون استاد معلم در هیئت ممیزه مرکزی بررسی می‌شود و رتبه دانشیار معلم باید در هیئت ممیزه مرکزی تأیید شود. آیین نامه طوری دیده‌شده که کمترین اعتراض را داشته باشیم.

وزیر آموزش‌وپرورش درباره مبنای محاسبه و پرداخت معوقات گفت: در قانون، اجرای رتبه‌بندی از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ دیده شده و در جدول ۹ قانون بودجه ۳۸ هزار میلیارد تومان برای آن درنظر گرفته شده است. پس از صدور احکام، بخشی از معوقات، اسناد دیون خواهد شد. طبق قول رئیس سازمان برنامه‌وبودجه با صدور احکام، پرداخت‌ها بر اساس مقتضیات دولت صورت خواهد گرفت.

وی در پاسخ به اینکه آیا برای رسیدن به اهداف رتبه‌بندی، سقف زمانی مشخص شده است؟ عنوان کرد: در آیین‌نامه پیش‌بینی شده است که وزارتخانه باید بعد از دو سال اجرا، گزارشی را از تأثیر رتبه‌بندی بر نظام تعلیم و تربیت آماده و به هیئت‌وزیران ارائه کند.

نوری با بیان اینکه این انتظار وجود داشت که رتبه بندی سریع تر اجرا شود خاطر نشان کرد: اما باید هم سریع و هم دقیق اجرا شود. ما به نظرات احترام می‌گذاریم، اما موارد این‌چنینی زمان‌بر هستند. به‌عنوان‌مثال قانون نظام پرداخت هماهنگ سال ۸۶ تصویب شد، اما سال ۸۸ اجرا شد، اما دولت رتبه‌بندی را بعد از شش ماه اجرایی کرد و بودجه آن‌هم تأمین شد؛ باید بتوانیم به اهداف مدنظر برسیم. آیین نامه اجرایی رتبه بندی ویرایش ۲۶ گانه داشت و حذف و اضافه‌ای داشت. ندیده ام روی آیین نامه های قوانین دیگر به‌ این اندازه کار شده باشد.

منبع: خبر پو

اختصاص ۳۸ همت برای ۱۸ ماه برای رتبه‌بندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 13 تیر 1401)

وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت بودجه پایداری برای اجرای رتبه بندی در نظر گرفته است. به گزارش خبرنگار مهر یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش با حضور در شبکه خبر در خصوص قانون رتبه بندی معلمان اظهار داشت: نسخه اولیه شیوه‌نامه رتبه بندی تا فردا اعلام شده و با سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی مذاکره خواهیم کرد؛ فکر نمی‌کنم بیشتر از یک هفته این هماهنگی‌ها زمان لازم داشته باشد.

وی با بیان اینکه تکالیف دیگر آئین نامه آماده سازی شده است؛ بیان کرد: ان شاالله این رتبه‌بندی به زودی وارد مرحله اجرا شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود:

معلمان مدارس استثنایی و مناطق محروم هر سال سه ماه ارفاق می‌گیرند؛ یعنی هر دوره یک سال کوتاه خواهد شد و از ۵ به ۴ سال می‌رسد اما به طور کلی برای کارمندان شاغل است.

وی با بیان اینکه همکاران رسمی و پیمانی مشمول رتبه‌بندی خواهند شد؛ خاطر نشان کرد:

رتبه بندی از زمان تأسیس تحول سند بنیادین یکی از ارکان کیفیت‌بخشی و ارتقای صلاحیت‌های معلم بود.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ رتبه بندی دچار اشکال واقع شد بیان کر:. رتبه بندی گذشته فقط به معنای افزایش حقوق بود اما رتبه بندی اخیر اجرا نشد؛ با آمدن دولت دکتر رئیسی در شعارهای انتخاباتی ایشان در جمع فرهنگیان تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس...

ما را در سایت تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم بازدید : 302 تاريخ : شنبه 8 مرداد 1401 ساعت: 20:56