استارت آپ چیست؟ 10 مرحله راه اندازی استارتاپ

ساخت وبلاگ

شاید برایتان پیش آمده باشد که نام استارتاپ را در گفتگوی افراد، شبکه‌های اجتماعی یا موقعیت‌های دیگر شنیده باشید. در جامعه تصورات مختلفی در ارتباط با معنی این کلمه وجود دارد که گاهی برخی از آن‌ها اشتباه می‌باشد؛ اما آنچه مشخص است این است که استارتاپ با راه اندازی کسب و کار مرتبط است. اگر قصد راه اندازی استارت آپ تازه‌ای را دارید یا اینکه تمایل دارید با مفهوم استارت آپ بیشتر آشنا شوید با ما همراه باشید. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی استارت آپ و مراحل راه اندازی آن بپردازیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

استارت آپ چیست؟

بنا به نظر متخصصان تاکنون تعریف جامعی در ارتباط با استارتاپ مطرح نشده است و هنوز در زبان فارسی کلمه‌ای معادل آن را در نظر نگرفته‌اند. به‌طورکلی، با توجه به ماهیت استارت آپ می‌توان آن را یک کسب و کار یا شرکت نوپا دانست که در آن چند نفر روی یک ایده جدید فعالیت می‌کنند. این گروه فعالیت خود را ادامه می‌دهند تا زمانی که ایده مورد نظر به اجرا درآید و پیشرفت کند.

استارتاپ

ممکن است برای برخی از افراد این سؤال پیش بیاید که میان یک کسب و کار اینترنتی و یک استارتاپ چه تفاوتی وجود دارد؟ تفاوت این دو در مدت زمان رشد آن‌ها می‌باشد؛ به این صورت که سرعت رشد در استارتاپ‌ها بسیار بالاتر از سرعت رشد در مشاغل آنلاین است. از دیگر تفاوت‌های استارت آپ با مشاغل آنلاین معمولی می‌توان به جدید بودن ایده و خلاقیت بالا در استارتاپ اشاره کرد. در واقع برای راه اندازی شغل آنلاین و موفق شدن در آن می‌توان از ایده‌های موجود استفاده کرد و در آن‌ها موفق شد اما برای راه اندازی استارت آپ باید ایده نو و تازه‌ای داشت.

مراحل راه اندازی استارت آپ

یک استارت آپ برای رسیدن به موفقیت باید مراحل مهمی را طی کند تا به هدف خود برسد. مراحل راه اندازی استارتاپ شامل یافتن ایده مناسب، تحقیق در مورد ایده مورد نظر، تولید نمونه اولیه، ارائه نمونه اولیه به چند نفر محدود، انتخاب نام مناسب، فعالیت در وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی، ساخت مالکیت معنوی و ثبت ایده، جذب سرمایه‌گذار، انتخاب مشاور کاربلد و راه اندازی کسب و کار می‌باشد.

1- یافتن ایده مناسب

اولین و مهم‌ترین مرحله‌ای که در راه اندازی استارت آپ باید در نظر گرفت، یافتن یک ایده مناسب و بدیع است. اما چطور می‌توان یک ایده بدیع و جذاب پیدا کرد؟ برای این کار شما باید مدت زمانی را به فکر کردن اختصاص دهید تا بتوانید کمبودها نیازهای مردم را شناسایی کنید. با توجه به این کمبودها و نیازها بهترین ایده را برای کار خود در نظر بگیرید.

2- تحقیق در مورد ایده مورد نظر

وقتی ایده موردنظرتان را پیدا کردید و از راه اندازی کسب و کار اطمینان یافتید نوبت به این می‌رسد که در مورد آن ایده تحقیق کنید. از آنجایی که باید به ایده موردنظر سرمایه مشخصی را اختصاص دهید لازم است که تحقیقات جامع و کامل باشد. برای این کار اول به سراغ تحقیق در مورد بازار کار ایده بروید تا برای شما مشخص شود که آیا ایده موردنظر قابلیت عملی شدن را دارد یا نه؟ این کار به شما کمک می‌کند که به جای اینکه یک پروسه سخت را بگذرانید، روند کار شما ساده‌تر و راحت‌تر شود.

راه اندازی استارتاپ

برای کسب اطلاعات در این باره، با افرادی که در این حوزه دچار مشکل شده‌اند، نظراتتان را به اشتراک بگذارید و نظرات آن‌ها را نیز بشنوید. آگاهی از نظرات این افراد می‌تواند تا حد زیادی روی ایده شما مؤثر باشد. همچنین در این مرحله باید مطمئن شوید که ایده مورد نظر کاربردی هست یا خیر؟ در صورتی که در طول مسیر متوجه عدم کارایی ایده مورد نظر شدید جمع‌آوری فهمیدید که آن ایده نیازی را برطرف نمی‌کند بهتر است آن را کنار بگذارید. بنابراین تحقیقات اهمیت زیادی دارد و جمع‌آوری آن‌ها در پیشبرد کار و جذب سرمایه گذار کمک زیادی می‌کند.

3- تولید نمونه اولیه

در این مرحله از استارت آپ، شما باید به فکر ساخت نمونه اولیه ایده موردنظر باشید. در صورتی استارتاپ شما مربوط به تولید یک محصول است، باید قبل از تولید گسترده، چند نمونه را به صورت امتحانی تولید کنید. اگر هم قصد شما از راه اندازی استارت آپ، ارائه خدمات است باید زمان بیشتری را به مرحله تحقیق اختصاص دهید. در این نوع استارت آپ، تحقیقات گسترده‌تر به شما در ارائه خدمات به بهترین شکل کمک می‌کند.

4- ارائه نمونه اولیه به چند نفر محدود

پس از اینکه نمونه اولیه خود را آماده کردید باید آن را به چند نفر مشخص ارائه دهید. در این مرحله نیاز نیست که جامعه استفاده‌کننده از نمونه، گسترده باشد؛ مثلاً حدود ۱۰۰ نفر می‌تواند کافی باشد. در صورتی که کار شما در حوزه تولید محصول فیزیکی باشد می‌توانید نمونه اولیه را به راحتی در اختیار دیگران قرار دهید؛ اما در صورتی که حوزه کاری شما خدمات باشد می‌توانید با طرح پرسش‌نامه، در این مرحله کار خود را راه بیندازید.

5- انتخاب نام مناسب

در این مرحله از استارت آپ، نوبت به انتخاب نام مناسب می‌رسد که در واقع برند شما به حساب می‌آید. برند تنها یک اسم معمولی نیست بلکه هویت تجاری استارتاپ شما را به نمایش می‌گذارد. بنابراین برای استارتاپ خود نامی را انتخاب کنید که مشتری هر جا آن را بشنود یاد محصولات شما بیفتد. در این مرحله برای اینکه بهترین نام ممکن را انتخاب کنید نباید عجله به خرج دهید بلکه باید با صبر و طمأنینه برای انتخاب یک نام خوب وقت بگذارید. به یاد داشته باشید نام موردنظر باید علاوه بر زیبایی، دربردارنده اهداف خدمات یا محصولات شما باشد.

6- فعالیت در وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی

پس از اینکه نام برند خود را انتخاب کردید نوبت به راه اندازی وب سایت کاری و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی می‌رسد. در این مرحله می‌توانید یک تیم قوی و حرفه‌ای تشکیل دهید تا به شما در سوشال مدیا مارکتر و سئو کمک کنند.

7- ساخت مالکیت معنوی و ثبت ایده

در صورتی که در مرحله ارائه نمونه به چند نفر بازخورد مثبت دریافت کردید بهتر است هرچه زودتر به فکر ثبت ایده خود و مالکیت معنوی آن باشید؛ زیرا در این گونه مواقع ممکن است برخی از افراد مدعی مالکیت بر آن ایده باشند. بنابراین برای جلوگیری از سرقت ایده‌تان در اوایل کارتان برای خود مالکیت معنوی یا IP درست کنید.
مالکیت معنوی فرایندی است که سبب حفظ حقوق مربوط به محصولات خواهد شد. با داشتن این مالکیت می‌توانید مطمئن باشید که طرحتان امنیت لازم را خواهد داشت. در واقع قانون از مالکیت معنوی شما نسبت به کار موردنظر در برابر افرادی که طرح‌های مشابه دارند، دفاع می‌کند.

8- جذب سرمایه‌گذار

پس از ثبت ایده و ساخت مالکیت معنوی زمان آن است که سرمایه‌گذار جذب کنید. در واقع اگر شما ایده خلاقانه و سودآوری دارید اما سرمایه لازم برای راه اندازی آن را ندارید جذب سرمایه‌گذار می‌تواند رؤیای شما را محقق سازد. بنابراین باید یک سرمایه‌گذار پیدا کرده و با او قرارداد همکاری ببندید تا بتوانید ایده خود را عملی سازید. اکثر استارتاپ‌های نوپا به دلیل نداشتن سرمایه کافی نیازمند یک پشتیبان مالی برای پیشبرد اهداف خود هستند.
طبیعتاً هر سرمایه‌گذاری قبل از اینکه بخواهد سرمایه‌اش را صرف یک ایده کند، ایده و تیم موردنظر را بررسی می‌کند. بنابراین شما باید زمانی را به قانع کردن این افراد اختصاص دهید یا اگر در گذشته موفقیتی در کسب و کار داشته باشید برای وی بیان کنید تا به شما اعتماد کند.

9- تعیین مشاور کاربلد

مشاوران با تجربه در ارتباط با بررسی همه جانبه ایده‌ها، از دقت بالاتری نسبت به سایر کارکنان برخوردارند. بنابراین وجود این افراد در حذف موانع و سرعت بخشیدن به استارت آپ می‌تواند بسیار مؤثر باشد. همچنین مشاور حرفه‌ای تمامی اطلاعات لازم در حوزه فعالیت موردنظر را در اختیارتان قرار می‌دهد؛ حتی اطلاعاتی که ممکن است در نظر نداشته باشید. مشاوره کسب و کار در هموار شدن مسیر به شما کمک خواهد کرد.

10- راه اندازی کسب و کار

در صورتی که تمامی مراحل قبل را به درستی انجام داده باشید در این مرحله، دیگر باید کسب و کار خود را راه اندازی کنید. رسیدن به این مرحله با گذر مراحل قبلی نشان می‌دهد که ایده خوبی را انتخاب کرده‌اید. اگر تمایل دارید پس از راه اندازی استارتاپ، موفق‌تر عمل کنید از روش‌های گوناگون بازاریابی بهره ببرید.

5/5 - (1 امتیاز)

تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس...
ما را در سایت تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم بازدید : 197 تاريخ : دوشنبه 14 شهريور 1401 ساعت: 14:33