فروشگاه کشاورزباشی

ساخت وبلاگ
<a href='/last-search/?q=فروشگاه'>فروشگاه</a> <a href='/last-search/?q=کشاورزباشی'>کشاورزباشی</a>https://keshavarzbashi.comفروشگاه اینترنتی کشاورزباشیWed, 11 Jan 2023 18:31:04 +0000fa-IRhourly1https://wordpress.org/?v=6.1.1https://keshavarzbashi.com/wp-content/uploads/2022/01/cropped-کشاورز-باشی-2-32x32.pngفروشگاه کشاورزباشیhttps://keshavarzbashi.com3232 کوددهی درختان میوهhttps://keshavarzbashi.com/%da%a9%d9%88%d8%af%d8%af%d9%87%db%8c-%d8%af%d8%b1%d8%ae%d8%aa%d8%a7%d9%86-%d9%85%db%8c%d9%88%d9%87/https://keshavarzbashi.com/%da%a9%d9%88%d8%af%d8%af%d9%87%db%8c-%d8%af%d8%b1%d8%ae%d8%aa%d8%a7%d9%86-%d9%85%db%8c%d9%88%d9%87/#IdeaSun, 25 Dec 2022 19:30:29 +0000https://keshavarzbashi.com/?p=23913درختان میوه مانند سایر گیاهان به 16 عنصر ضروری نیاز دارند؛ اما برای رشد، بیشتر از عناصر غذایی ماکرو(نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و گوگرد) موجود در خاک مصرف می کنند. جایگزین کردن عناصر جذب شده به طور مرتب از افت محصول جلوگیری می کند. این جایگزینی باید با توجه به سن، نوع و فصل رویش درختان انجام شود. رعایت اصول کوددهی درختان میوه باعث تولید محصول باکیفیت و با بازارپسندی بیشتر می شود.

زمان کوددهی درختان میوه:

بهترین زمان برای کوددهی درختان میوه فصل بهار است. در این هنگام درختان در حال جوانه زدن هستند و برای بیدار شدن از خواب زمستانه به مواد غذایی بیشتری نیاز دارند. در مورد نهال ها، کوددهی باید به گونه ای انجام شود که به گسترش ریشه و استقرار آن در محل جدید کمک کند.

در این مقاله از کشاورزباشی با ما همراه باشید تا شما را با اصول مهم کوددهی درختان میوه آشنا کنیم.

کوددهی درختان میوه در زمان کاشت:

هنگامی که درخت میوه در باغ کاشته می شود، اولویت با افزایش ریشه دهی و کمک به استقرار آن است. در این زمان باید از کودهایی با درصد فسفر بالاتر(فسفر بالا) استفاده کرد. در کنار استفاده از این کودها باید رطوبت مورد نیاز نهال نیز تامین شود تا رشد آن دچار مشکل نشود.

متخصصان کشاورزی توصیه می کنند که در هنگام کاشت نهال در ته چاله حفر شده مقداری کود حاوی فسفر و پتاسیم ریخته  و از اضافه کردن کود نیتروژنه خودداری کنید.

فسفر و پتاسیم در خاک حرکت کندی دارند ولی تا مدتی نیاز گیاه را تامین می کنند. بعد از اطمینان از استقرار نهال و گسترش سیستم ریشه ای(بعد از سال دوم)، می توان برای تامین نیتروژن مورد نیاز با توجه به سن و گونه ی نهال، مقدار مشخصی کود نیتروژنه را همراه آبیاری مصرف کرد.

برای دادن کود نیتروژنه به درختان میوه با استفاده از سولفات آمونیوم، یک فرمول کلی وجود دارد. طبق این فرمول شما می‌ توانید سن درخت را در در عدد 56.6 ضرب کرده و حاصل را بر عدد 1000 تقسیم کنید. بنابراین مقدار کود سولفات آمونیوم مورد نیاز برای هر درخت مشخص می‌ شود.

معمولا در اکثر درختان میوه تا دو سال اول بعد از کاشت، باید برای گسترش ریشه و حفاظت از نهال تلاش کرد. بعد از دو سال می توان برنامه کوددهی را روی رشد رویشی، افزایش سبزینگی و شاخه های درخت متمرکز کرد.

در طی دو سال اول بهتر است از کود آلی یا کمپوست برای تغذیه نهال استفاده شود. این کود باید در نزدیکی درخت(فاصله از درخت به مقدار کود و نوع آن بستگی دارد) قرار گیرد. آزاد کردن تدریجی عناصر غذایی، بهبود ساختمان خاک و افزایش میکرو ارگانیسم های مفید خاک از مهم ترین مزایای این کودها هستند.

افزایش جمعیت میکرو ارگانیسم های مفید خاک باعث می شود که ریشه ها با آنها سازگار شوند و با استفاده از آنزیم هایی که آنها به داخل خاک ترشح می کنند، عناصر غذایی را بهتر جذب کنند. این موضوع به خصوص در خاک های آهکی ایران می تواند بر بهبود جذب عناصر توسط نهال، بسیار موثر باشد.

بیشتر بخوانید:
رنگ کردن تنه درخت

کوددهی درختان میوه

نحوه کوددهی درختان میوه در پاییز:

معمولا باغداران سنتی در استفاده از کودهای شیمیایی زیاده روی می کنند. این موضوع باعث رشد بی رویه علف های هرز در باغ می شود. این علف های هرز باعث گسترش آفات مختلف در باغ می شوند؛ بنابراین رعایت اصول کوددهی درختان میوه از گسترش آفات و بیماری ها نیز جلوگیری می کند.

یکی از روش ها برای کوددهی درختان میوه استفاده از روش چالکود در درختان می باشد. چالکود درختان معمولا اواخر پاییز تا اواسط زمستان صورت می گیرد.

چال کود زمستانه نیز از مهم ترین زمان های کود دهی درختان میوه است. با توجه به سن، نوع درخت و میزان کمبود عناصر موجود در خاک، برنامه ی کودی مشخص می شود. کوددهی درختان میوه باید قبل از شروع فصل پاییز متوقف شود. این موضوع مخصوصا در مناطق سردسیری اهمیت زیادی دارد.

ادامه برنامه کوددهی درختان میوه تا زمان نزدیک شدن به فصل سرما، ممکن است احتمال سرمازدگی را بیشتر کند. البته کوددهی نیترات کلسیم در زمان آخرین آبیاری اهمیت زیادی دارد، زیرا به تشکیل جوانه ها و شاخه ها در سال آینده کمک زیادی می کند. از اواخر پاییز تا قبل از شدن جوانه ها زمان بسیار خوبی برای چال کود درختان می باشد.

بیشتر بخوانید:
چالکود درختان

استفاده از کود ازت در کوددهی درختان میوه:

نکته مهم دیگر در مورد کوددهی درختان میوه، توجه به روش استفاده از کودهای نیتروزنه است. آبشویی این کودها زیاد است و استفاده یک‌باره و بدون برنامه آن‌ها علاوه بر آلودگی خاک، باعث تحریک رشد رویشی و کاهش کیفیت میوه‌ها می‌ شود.

شما می توانید با اندازه گیری میزان رشد رویشی درختان خود از کافی بودن میزان کود نیتروژن کاربردی مطمئن شوید. طبق تجربه اگر درختان شما سنی کم تر از 8 سال دارند و رشد شاخه های آنها هرسال کمتر از 30.5 سانتی متر است مقدار نیتروژن کاربردی شما، کمتر از نیاز درخت است.

به صورت یک اصل کلی اگر درختان با سن کمتر از هشت سال، سالیانه رشدی شاخه ای بین 30/5 تا 40 سانتی متر داشته باشند، کود نیتروژنه کاربردی برای آنها مناسب است. رشد سالانه بیشتر از 46 سانتی متر نشانه زیاده روی در استفاده از این کودهاست و ممکن است به جوانه زنی و تشکیل میوه آسیب وارد کند.

استفاده از کود نیتروژنه باعث افزایش مقدار آب بافت های درخت می شود. این آب اضافه حشرات را به سمت درخت جذب می کند؛ پس برای داشتن درختان سالم باید در مصرف کودهای نیتروژنه دقت زیادی به خرج داد.

کوددهی درختان میوه

کوددهی درختان میوه برای برطرف کردن کمبود عناصر غذایی

اگر کوددهی بر اساس آزمایش خاک انجام شود و رسیدگی‌های لازم از درختان صورت گیرد، به ندرت دچار کمبود عناصر غذایی می شوند. کمبود عناصر غذایی در مراحل اولیه نشانه بارزی ندارد و ممکن است تنها به کاهش نامحسوس کیفیت و کمیت محصول ختم شود؛ اما در مراحل پیشرفته تر، خود را با بدشکلی میوه ها، کاهش کمیت و کیفیت چشمگیر محصول نشان می دهد.

کمبود عناصر غذایی در باغات میوه، توسط آزمون برگی مشخص می شود. کشاورزان می توانند در صورت شک کردن به کمبود یکی از عناصر غذایی و قبل از حاد شدن مشکل، این آزمون را انجام دهند. کارشناسان تغذیه گیاه در صورت وجود کمبود، میزان و روش کوددهی اصولی به درختان را به باغدار آموزش می دهند. معمولا برای رفع کمبود عناصر غذایی در باغات میوه از محلول پاشی برگی یا کود آبیاری استفاده می شود.

کوددهی درختان میوه

بیشتر بخوانید:
سم زمستانه چیست؟ زمان سم پاشی چه موقع است؟ و چگونه باید انجام شود؟

امیدواریم با استفاده از راهنمایی های اصول کوددهی درختان میوه بتوانید باغ خود را مدیریت کنید؛ اما به خاطر داشته باشید برای داشتن برنامه کوددهی دقیق تر بهتر است با یک مشاوره تغذیه یا کارشناس باغداری نیز مشورت کنید.

3.8/5 - (15 امتیاز)
]]>
https://keshavarzbashi.com/%da%a9%d9%88%d8%af%d8%af%d9%87%db%8c-%d8%af%d8%b1%d8%ae%d8%aa%d8%a7%d9%86-%d9%85%db%8c%d9%88%d9%87/feed/17
هرس انگورhttps://keshavarzbashi.com/%d9%87%d8%b1%d8%b3-%d8%a7%d9%86%da%af%d9%88%d8%b1/https://keshavarzbashi.com/%d9%87%d8%b1%d8%b3-%d8%a7%d9%86%da%af%d9%88%d8%b1/#IdeaTue, 20 Dec 2022 06:56:40 +0000https://keshavarzbashi.com/?p=24090انگور(grape) جزء محصولات بسیار با ارزش در ایران است. این محصول به دلیل تنوع مصرف از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برخی عوامل مانند دمای اطراف تاج، کیفیت نور، میزان رطوبت نسبی و … به شدت بر روی عملکرد و کیفیت تاک های انگور تاثیرگذار هستند. هرس انگور یکی از اقدامات مفید برای ایجاد تعادل در بین تاک ها، افزایش عملکرد، کیفیت و باردهی آنها می باشد.

اهداف و فواید هرس در انگور:

  • ایجاد و نگهداری بوته به فرم مطلوب
  • افزایش عملکرد و تولید میوه
  • حذف شاخه های بیمار و آسیب دیده
  • توزیع یکنواخت جوانه های بارده در کل گیاه
  • هرس شاخه های نزدیک سطح خاک
  • حذف های شاخه های پیر به دلیل کاهش قدرت باروری و جایگزین کردن آنها با شاخه های جوان(جوانه های بارده معمولا روی شاخه های یکساله تشکیل می شوند بنابراین لزومی به نگهداری شاخه ها مسن نیست).
  • حذف شاخه ی اصلی بوته(چون این شاخه دسترسی بیشتری به مواد غذایی دارد با قطع آن از روی خاک، مواد غذایی بیشتری به سایر قسمت ها رسیده و بوته فرم مناسب می گیرد).
  • حذف شاخه های اضافی که با شاخه های بارده تداخل دارند(زیاد بودن شاخه ها مانع رسیدن نور و برقراری تهویه مناسب می شود، که این خود باعث بروز بیماری های قارچی در تاک ها شده، بنابراین لازم است شاخه های اضافی حذف شوند).
  • حذف و تنک کردن میوه های نامرغوب روی بوته به منظور حذف تعادل بوته و افزایش کیفیت محصولات

زمان هرس انگور:

معمولا هرس درخت انگور 2 بار در سال انجام می شود. زمان اول هرس در فصل زمستان که گیاه در حالت خواب می باشد و هرس دوم در دوران فعالیت بوته های انگور می باشد. زمان دقیق هرس در این دو مرحله بسته به شرایط اقلیمی مناطق مختلف متفاوت می باشد. بهتر است هرس در فصل خواب گیاه و بعد از سپری شدن خطر سرما صورت گیرد.

انواع هرس در انگور:

هرس خشک انگور در فصل زمستان:

در دوره ی استراحت گیاه هرس خشک انگور به منظور حذف شاخه های مسن، بیمار، خشک، جوانه های نابارور، تنظیم باردهی سالیانه و فرم دهی کلی بوته صورت می گیرد.

هرس انگور

هرس خشک

هرس سبز انگور در تابستان:

هرس سبز تکمیل کننده ی هرس خشک بوده و در دوران فعالیت درخت انگور انجام می شود. هرس سبز در دوران رشد گیاه بر روی قسمت های مختلف بوته مانند جوانه، شاخه، برگ و خوشه انجام شده و باعث توزیع یکنواخت مواد غذایی به قسمت های مختلف گیاه شده و در نتیجه عملکرد و کیفیت محصول افزایش می یابد.

هدف از انجام هرس سبز تاک های انگور بهبود وضعیت تاج، رسیدن نور کافی به داخل تاج، کاهش ابتلا به بیماری های قارچی و رنگ گیری میوه می باشد و شدت آن نیز به میزان رشد شاخه های رویشی درختان انگور بستگی دارد.

هرس انگور

هرس سبز

انواع هرس خشک:

 هرس خشک به منظور فرم دهی:

در مناطق مختلف بر حسب شرایط آب و هوایی از زمان کاشت نهال انگور تا سال های بعد که بارده می شوند، نوعی هرس خشک به منظور فرم دهی بوته انجام می دهند. در این هرس، تنه، بازوها و شاخه های بارده طوری شکل دهی می شوند که بهترین شکل برای افزایش عملکرد بوته باشند.

ب) هرس خشک به منظور باردهی:

نوعی دیگر از هرس خشک به منظور باردهی و افزایش عملکرد بوته صورت می گیرد. زمان این هرس در مناطق مختلف با توجه به شرایط آب و هوایی متفاوت می باشد. به طور کلی در دوران خزان گیاه و قبل از بیدار شدن صورت می گیرد اما در مناطق سردسیری بهتر است هرس، بعد از رفع سرما انجام شود.

هرس انگور

هرس خشک به منظور فرم دهی و باردهی انگور

بیشتر بخوانید:
آفات و بیماریهای انگور

انواع هرس باردهی در انگور:

هرس کوتاه (شدید):

هرس کوتاه یا شدید به صورت حذف تمام شاخه ها و جوانه های بارده که در قسمت پایین قرار گرفتند می باشد. این نوع هرس معمولا در ارقام دارای جوانه های پایین مانند عسکری، زمین های شیب دار، بوته های دچار بیماری قارچی، بوته های ضعیف و در باغاتی با خاک فقیر و سبک صورت می گیرد.

در این هرس کوتاه و شدید فقط تعداد 2 تا 3 جوانه بر روی شاخه نگه می دارند و سپس مابقی آنها را حذف می کنند. از معایب این هرس می توان به کاهش قدرت باروری درخت انگور اشاره کرد.

برای خرید هورمون جیبرلین اینجا کلیک کنید

2) هرس بلند (خفیف):

هرس بلند و خفیف برخلاف هرس کوتاه، به منظور حذف جوانه های بارده در قسمت های بالایی شاخه های ارقامی که در خاک های غنی کشت شدند، صورت می گیرد. در هرس بلند و خفیف تعداد 4 تا 12 جوانه بر روی شاخه درخت نگهداری می کنند و مابقی آنها را حذف می کنند. از معایب این هرس می توان کاهش تعداد شاخه های جایگزین شاخه های بریده شده و کاهش مقدار تولید محصول سال بعد، نام برد.

3) هرس مختلط (آمیخته):

هرس مختلط به صورت ترکیبی از دو هرس کوتاه و بلند انگور می باشد. این نوع هرس باعث تقویت درخت انگور و افزایش تولید محصول می شود. در هرس مختلط از تمام توان درخت استفاده می شود و هرس طوری صورت می گیرد که هر شاخه وظایف خود را به درستی انجام دهد.

در این هرس معمولا تعداد 6 تا 8 شاخه جوانه دار برای تولید محصول و یک شاخه با تعداد 2 جوانه برای تولید شاخه های میوه دار سال بعد را کنار هم نگه می دارند و مابقی شاخه ها را حذف می کنند. هرس مختلط در اکثر شرایط آب و هوایی و ارقام مختلف انگور قابل اجرا می باشد.

انواع هرس سبز:

حذف جوانه

حذف جوانه های غیر مفید یعنی آنهایی که با رشد سریع خود شاخ و برگ بیشتری تولید کرده و تاثیری در باردهی انگور ندارند، در زمان هرس سبز انجام می شود. حذف نکردن این جوانه ها، باعث کاهش رشد و عملکرد محصول می شود. در این هرس همراه جوانه ها، می توان شاخه های اضافی و بیمار را نیز حذف کرد.

هرس شاخه سبز

بعد از بیدار شدن درختان انگور شاخه ها و پاجوش ها شروع به رشد کرده و تعدادی شاخه ی اضافی به وجود می آید که توان و انرژی درخت را گرفته و باعث ضعیف شدن آن می شوند. بنابراین باید زمانی که شاخه ها حدودا 14 تا 15 سانتی متر شدند، نسبت به هرس آنها اقدام کرد. در هرس شاخه های سبز تا حدی که امکان دارد می بایست دستک های رشد کرده در رو یا زیر خوشه ها را حذف کرد.

هرس شاخه های سبز معمولا از بالای گره پنجم، بعد از خوشه ی آخر صورت گرفته که باعث افزایش کیفیت محصول می شود. از مزایای هرس سبز و حذف شاخه های اضافی می توان به رسیدن نور کافی به داخل تاج درخت، برقراری تهویه مناسب، جلوگیری از ابتلای درخت به بیماری قارچی و در نتیجه افزایش کیفیت محصول اشاره کرد.

هرس برگ

برگ ها نقش مهمی در تولید مواد غذایی در گیاهان دارند و اگر بی رویه حذف شوند، منجر به ضعف گیاه و نابودی آن می شوند. هرس برگ معمولا در مناطقی که طول دوره ی رشد کوتاه بوده، به طور مثال مناطق سردسیر به منظور دریافت نور بیشتر توسط خوشه ها، صورت می گیرد.

هرس خوشه

هرس خوشه معمولا در اواسط فصل، زمانی که خوشه ها تشکیل شده صورت می گیرد. در این روش 1/3 تا نصف خوش های ضعیف روی درخت و یا آنهایی که شکل مناسبی ندارند را حذف کرده تا مواد غذایی بیشتری به خوشه های باقی مانده روی درخت برسد و این خوشه حبه های درشت تر و با کیفیت تری تولید کنند.

توجه داشته باشید حتما بلافاصله بعد از هرس شاخه قسمت های هرس شده را با را با چسب باغبانی بپوشانید و یا با قارچکش بردوفیکس ضد عفونی انجام دهید تا عوامل بیماری زا ازطریق زخم های ایجاد شده به گیاه نفوذ نکنند.

برای خرید انواع قیچی هرس  و اره باغبانی  اینجا کلیک کنید.

3.8/5 - (193 امتیاز)
]]>
https://keshavarzbashi.com/%d9%87%d8%b1%d8%b3-%d8%a7%d9%86%da%af%d9%88%d8%b1/feed/145
برنامه غذایی ذرتhttps://keshavarzbashi.com/%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%ba%d8%b0%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%b0%d8%b1%d8%aa/https://keshavarzbashi.com/%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%ba%d8%b0%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%b0%d8%b1%d8%aa/#IdeaSun, 17 Jul 2022 10:49:10 +0000https://keshavarzbashi.com/?p=23293ذرت با نام (Zea mays) گیاهی تک لپه بوده و دارای برگ های غلاف داری می باشد که دور ساقه را در بر می گیرد. ساقه گیاه ذرت توپر بوده و حدودا 2 تا 4 سانتی متر قطر دارد. گل های نر و ماده ذرت در مکان های مختلفی بر روی بوته قرار می گیرند. دمای مناسب برای کاشت ذرت، زمانی است که دمای خاک طی 3 تا 4 روز متوالی بین 10 تا 13 درجه سانتی گراد باشد. در طی مراحل رشد می بایست برنامه غذایی ذرت اصولی و متناسب با نیازهای این گیاه باشد تا رشد مناسب و عملکرد بالایی داشته باشد.

گیاه ذرت، دارای کاربردهای مختلفی مانند غذای انسان و همچنین خوراک دام می باشد. تنوع و ارقام مختلف ذرت و همچنین عادات رشدی آن باعث شده که در بخش های مختلف مورد کشت و کار قرار گیرد. در حال حاضر عملکرد بسیاری از محصولات مانند ذرت رو به افزایش می باشد. برای جلوگیری از کاهش رشد و عملکرد گیاهان، نیازمند اجرای یک برنامه غذایی اصولی و متناسب با گیاه می باشیم.

در ادامه برنامه غذایی ذرت و زمان های کوددهی در این گیاه توسط کارشناسان تیم کشاورزباشی بیان شده است. شما می توانید ضمن اجرای این برنامه با کارشناسان ما در ارتباط باشید. توجه داشته باشید برنامه ارائه شده به صورت کلی می باشد و در شرایط مختلف امکان تغییر آن می باشد.

برنامه غذایی ذرت

ضرورت انجام آزمایش خاک قبل از کاشت ذرت:

قبل از سرمایه گذاری برای کاشت و پرورش گیاهان مختلف مانند ذرت، باید از وضعیت خاک، بافت و کمبودهای غذایی آن اطلاع داشت تا به طور هدفمند و با برنامه اقدام به کشت این محصول کرد. بنابراین برای داشتن یک برنامه غذایی اصولی و متناسب با گیاه ذرت، به انجام آزمایش خاک احتیاج می باشد.

آزمایش خاک میزان عناصر غذایی موجود در خاک را مشخص می کند و همچنین میزان اسیدیته و شوری خاک را نشان می دهد که طبق آن کارشناس می تواند برنامه کودی مناسب را ارائه دهد.

برنامه غذایی ذرت قبل از کاشت:

قبل از کاشت بذور ذرت، می توان یکسری اقدامات به منظور کمک به رشد و جوانه زنی بهتر آنها در خاک کرد. هنگام دیسک زنی زمین می توانید کودهای فسفات و پتاس را بر روی زمین بپاشید و با خاک مخلوط کنید. همچنین می توان قبل از کاشت ذرت به منظور افزایش رشد آنها از کود مرغ مایع، اسید هیومیک و کود گوگرد مایع همراه آب در مزرعه استفاده کرد.

برنامه غذایی ذرت قبل از بذر پاشی:

بذرمال کردن بذور قبل از کاشت به منظور افزایش جوانه زنی، سرعت رشد بذور و همچنین استقرار و رشد یکنواخت آنها امری حائز اهمیت می باشد. قبل از کاشت بذور ذرت، می بایست از بذرمال های مختلف مانند بذرمال روی و اسید هیومیک استفاده کرد و سپس نسبت به کاشت آنها اقدام کرد.

کوددهی ذرت هنگام آبیاری اول:

پس از کاشت بذور باید نسبت به آبیاری آنها اقدام کنید و تا زمان جوانه زنی سطح کاشت را همواره مرطوب نگه دارید. هنگام آبیاری اول مزرعه ذرت، می بایست یکسری کودها را به منظور تامین نیاز گیاهچه، افزایش رشد و عملکرد آن استفاده کرد. در این مرحله می توانید از کود کامل npk یا همان سه بیست به همراه اسید هیومیک به صورت کود آبیاری استفاده کنید.

کود سه بیست دارای عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم هرکدام به میزان 20 درصد می باشد، که هرکدام از این عناصر نقش خاصی را در گیاه ایفا می کنند و برای رشد گیاه ضروری می باشند.

اسید هیومیک یکی از ترکیبات اصلاح کننده خاک می باشد و با افزایش فعالیت میکروارگانیسم های مفید خاکزی باعث حاصلخیزی خاک می شود. مصرف اسید هیومیک همراه کودهای دیگر باعث افزایش جذب و دسترسی بهتر گیاه به عناصر غذایی می شود.

نیاز غذایی ذرت در مراحل شش تا هشت برگی:

پس از رشد گیاه ذرت، در مراحل 6 تا 8 برگی می بایست یکسری اقدامات مانند از بین بردن علف های هرز مزرعه و خاک دهی پای بوته های ذرت صورت گیرد. برنامه غذایی ذرت در مرحله 6 تا 8 برگی که یکی از مراحل حساس رشدی بوده مصرف یکسری کودها مانند سه بیست، اسید هیومیک همراه آبیاری و کودهای ریزمغذی، اسید آمینه و جلبک دریایی به صورت محلول پاشی می باشد.

در نظر داشته باشید که نوع کود و میزان مصرف هرکدام باید طبق نتیجه آزمایش خاک و نظر کارشناس گیاهپزشک صورت گیرد.

برنامه غذایی ذرت در زمان ساقه رفتن:

یکی دیگر از مراحل حساس در رشد گیاه ذرت، مرحله به ساقه رفتن گیاه می باشد. مدیریت آبیاری، اجرای برنامه اصولی و کوددهی مناسب با این مرحله به افزایش رشد گیاه و عملکرد محصول کمک زیادی می کند.

در مرحله ساقه دهی ذرت مصرف کودهای کامل مانند سه بیست و اسید هیومیک همراه آبیاری و مصرف جلبک دریایی و سیلیکات پتاسیم به صورت محلول پاشی توصیه شده است.

کوددهی ذرت در زمان ظهور ابریشم یا گل نر:

در زمان ظهور ابریشم یا همان گل های نر در گیاه ذرت، مصرف کودهایی از قبیل اسید آمینه و ریزمغذی به صورت محلول پاشی و کود پتاس بالا همراه آبیاری به منظور افزایش عملکرد گیاه ذرت توصیه شده است. همان طور که گفته شد کوددهی ذرت در این مرحله باید طبق نتیجه آزمایش خاک و نظر کارشناس گیاهپزشک باشد.

برنامه غذایی ذرت زمان شیری شدن بلال:

یکی دیگر از مراحل حساس در رشد گیاه ذرت، مرحله شیری شدن بلال می باشد. مصرف یکسری کودها مانند اسید آمینه به صورت محلول پاشی و سولفات پتاسیم یا همان سولو پتاس که دارای درصد بالایی پتاسیم می باشد، همراه آبیاری توصیه شده است. مصرف پتاسیم در این مرحله باعث پر شدن دانه، بهبود کیفیت محصول و همچنین افزایش خاصیت انبارداری آن می شود.

 در جدول زیر برنامه غذایی ذرت با میزان و روش مصرف به طور کامل آمده است:

مراحل رشدبرنامه کودیروش مصرف
قبل کاشتکود مرغ مایع داتیس- اسید هیومیک پلنتس چویس- گوگرد مایع سیلور پتاس پرهام20 تا 30 لیتر در هکتار کود مرغ داتیس، 2 کیلوگرم در هکتار هیومیک پلنتس چویس و 5 تا 10 لیتر گوگرد پرهام همراه آب آبیاری
بذرمالاسید هیومیک پلنتس چویس- روی آریا شیمییک کیلوگرم اسید هیومیک برای 100 تا 200 کیلوگرم ذرت و 2 تا 8 کیلوگرم روی به ازای هر تن بذر
زمان آبیاری اولسه بیست مهاب شیمی- اسید هیومیک پلنتس چویسمیزان 4 تا 7 کیلوگرم در هکتار سه بیست مهاب شیمی و 2 کیلوگرم در هکتار اسید هیومیک پلنتس چویس همراه آب آبیاری
مراحل 6 تا 8 برگیسه بیست مهاب شیمی- اسید هیومیک پلنتس چویس- ریزمغذی جنوبگان- اسید آمینه pn-14- جلبک دریایی آسکوپادمیزان 4 تا 7 کیلوگرم در هکتار سه بیست مهاب شیمی، 2 کیلوگرم در هکتار اسید هیومیک، ریزمغذی جنوبگان به میزان 15 تا 20 کیلوگرم در هکتار همراه آبیاری و 0/5 کیلوگرم در هکتار اسید آمینه pn-14 و 3 تا 4 لیتر در هکتار جلبک دریایی آسکوپاد به صورت محلول پاشی
زمان ساقه دهیسه بیست مهاب شیمی- اسید هیومیک پلنتس چویس- سیلیکات پتاسیم جنوبگان- جلبک دریایی آسکوپادمیزان 4 تا 7 کیلوگرم در هکتار سه بیست مهاب شیمی و 2 کیلوگرم در هکتار پلنتس چویس همراه آبیاری و 1 تا 2 لیتر در هکتار سیلیکات پتاسیم جنوبگان و 3 تا 4 لیتر در هکتار جلبک دریایی آسکوپاد به صورت محلول پاشی
زمان ظهور ابریشم یا گل نراسید آمینه pn-14- ریزمغذی جنوبگان- سولفات پتاسیم آریا شیمی0/5 کیلوگرم در هکتار اسید آمینه pn-14 و 1 تا 2 لیتر ریزمغذی جنوبگان در هکتار به صورت محلول پاشی و سولفات پتاسیم آریا به میزان 15 کیلوگرم در هکتار همراه آبیاری
زمان شیری شدن بلالسولفات پتاسیم آریا شیمی- اسید آمینه pn-14سولفات پتاسیم آریا به میزان 15 کیلوگرم در هکتار همراه آبیاری و اسید آمینه pn-14 به میزان 0/5 کیلوگرم در هکتار به صورت محلول پاشی

ما را در سایت تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم بازدید : 104 تاريخ : يکشنبه 2 بهمن 1401 ساعت: 13:17