سن استعداد یابی کودکان

ساخت وبلاگ

همیشه یکی از سوالاتی که ذهن والدین کودکان را به خود مشغول میکند این است که سن استعداد یابی کودکان دقیقا چه زمانی است؟ آیا اصلا کودکان را باید استعدادیابی کرد و آیا بهتر نیست آن را در سنین بزرگسالی و نوجوانی انجام دهیم؟ ما در مقاله استعداد یابی کودکان به نکات بسیار مهمی در رابطه با چگونگی استعدادیابی کودکان و اهمیت آن صحبت کردیم و در این مقاله قصد داریم که بیشتر به موضوع سن استعدادیابی کودکان بپردازیم و بیان کنیم که در چه سنی استعدادهای کودکان بروز پیدا میکند و ضرورتی برای این موضوع وجود دارد و همچنین چه روش هایی برای کشف آن وجود دارد. پس تا پایان همراه ما باشید.

آنچه در این مقاله می خوانید

بهترین سن استعداد یابی کودکان

طبق بررسی های انجام شده بهترین سن استعداد یابی را میتوان سنین 3 تا 6 سالگی دانست.چرا که از 3 تا 4 سالگی استعداد های کودکان بروز پیدا میکند و شما میتوانید با بررسی و کشف آنها،کودکانتان را در مسیر استعدادهایشان قرار دهید تا در آینده به موفقیت های بیشتری دست پیدا بکنند.

مطالعه‌ای در سایت مرکز اطلاعاتی منابع تعلیم و تربیت نشان داد که 22 نفر از 24 نفر بازیکن ورزشی با استعداد – از شطرنج باز گرفته تا اسکیت باز- در سنین 2 تا 5 سال و توسط والدینشان با استعدادهای خود آشنا شده اند و این نشان میدهد که استعداد یابی در این سنین چقدر میتواند اهمیت داشته باشد.

همچنین طبق تحقیقات بلوم 80% هوش و استعداد کودکان قبل از 8 سالگی شکل میگیرد و این مسئله بیان میکند که استعدادیابی کودکان بهتر است قبل از 8 سالگی انجام شود تا بهترین نتیجه را بتوان گرفت.

بهترین سن استعداد یابی کودکان

ضرورت استعدادیابی در سنین کودکی

بررسی ها نشان میدهد که اگر استعداد افراد در سنین کودکی کشف نشود،نمیتوان انتظار موفقیت های چندانی از آنها در سنین بزرگسالی داشت چرا که ذهن در سنین کودکی دارای انعطاف پذیری بالایی است و قدرت یادگیری بسیار بالایی را دارست و اگر والدین این سنین طلایی را از دست بدهند،قرار گرفتن افراد در مسیر استعدادهایشان در سنین بالاتر مشکل تر خواهد بود.

هر چه میزان سن افراد بالا تر برود رشد و پرورش استعداد ها در آن ها سخت تر میشود چرا که مغز دیگر انعطاف و قابلیت سنین قبل 8 سالگی را ندارد.اما اگر فرزند شما سن بالاتری از 8 سالگی دارد نگران نباشید چرا که هیچ وقت برای کشف استعداد کودکان و یا بزرگسالان دیر نیست،و تنها فرق استعداد یابی در سنین کودکی و بزرگسالی این است که ممکن است رشد و پرورش آن استعداد دیرتر و نیاز به زمان گذاری داشته باشد.

از دیگر دلایل ضرورت استعداد یابی در سنین کودکی این است که اگر استعداد و هوش های کودکان در این سنین کشف شود،آینده شغلی آنها را میتوان تضمین شده دانست چرا که ذهن و مغز آنها بسیار مستعد و آماده است تا در آن شغلی که استعدادش در آن رشد یافته شروع به فعالیت کند.

ضرورت استعدادیابی در سنین کودکی

روش های استعداد یابی کودکان

استعداد ها و علایق کودک را شاید با دقت به بازی ها و عملکرد آن ها بتوان به صورت نسبی تشخیص داد ولی بهترین روش ها برای تشخیص و کشف استعداد های کودکان،استفاده از آزمون ها و تست های هوش است.شخصیت کودکان 3 تا 8 سال هنوز به طور کامل شکل نگرفته است و به همین دلیل از تست های رغبت سنجی و شخصیت شناسی مثل تست هالند نمیتوان استفاده کرد و بهتر است که هوش های آنها مورد بررسی قرار بگیرد.

یکی از تست های مشهور و مناسب برای استعدادیابی کودکان،تست هوش‌های چندگانه گاردنر است.در این تست که توسط آقای هوارد گاردنر طراحی شده،به بررسی و تحلیل 10 هوش در کودکان میپردازیم.

نکته مهم در در بحث استعدادیابی کودکان این است که باید بدانید که باهوش بودن یا نبودن ارتباطی به IQ کودک شما ندارد.IQ که در نظریه آقای گاردنر شبیه به هوش منطقی – ریاضی است،تنها یکی از آن ده هوش به حساب میاید و پایین بودن آن هیچ ارتباطی با کم هوشی کودکان ندارد،چرا که ممکن است کودک در دیگر هوش ها نمرات بسیار بالایی کسب بکند.

روش های استعداد یابی کودکان

کودکان چه استعدادهایی دارند؟

همانطور که گفته شد،طبق نظریه آقای گاردنر،هوش ها و استعدادهای کودکان دارای ابعاد متفاوتی است و میتوان آنها را به 10 نوع هوش و استعداد تقسیم بندی کرد.اسامی این هوش های عبارتند از:

  1. هوش منطقی – ریاضی
  2. هوش کلامی
  3. هوش جنبشی – حرکتی
  4. هوش هنری
  5. هوش موسیقایی
  6. هوش هستی گرا
  7. هوش اخلاقی
  8. هوش درون فردی
  9. هوش اجتماعی
  10. هوش طبیعت گرا

حالا و بعد از انجام تست گاردنر شما به چند هوش برتر کودک خود پی میبرید و میتوانید با پرورش آن هوش های برتر،مسیر موفقیت و آینده کوک خود را بهتر و واضح تر ببینید.

هوش های ده گانه هوارد گاردنر

آیا کشف استعداد کودکان دلیل موفقیتشان است؟

نکته بسیار مهمی که باید در تست های هوش و استعداد‌یابی کودکان مورد توجه شما باشد این است که برای استعدادیابی کودکان تنها انجام یک تست نمیتواند مسیر موفقیت کودک شما را تضمین کند.بلکه این قدم اول است.شما بعد از انجام تست و فهمیدن هوش های برتر کودک خود باید بتوانید آن هوش ها را تقویت کرده و پرورش دهید،چرا که اگر این کار را نکنید ممکن است آن هوش رشد زیادی نکند و در بزرگسالی نتواند از آن به خوبی استفاده نماید.

خوشبختانه در این زمینه بازی ها و فعالیت های بسیار زیادی وجود دارد که مجموعه گام برتر در این زمینه به صورت تخصصی و حرفه ای فعالیت دارد و میتواند در بحث استعدادیابی و کشف هوش های برتر کودکان به شما کمک کند.برای همین منظور مجموعه ما دور غیر حضوری با عنوان بسته جامع استعدادیابی کودکان را تهیه و تولید کرده است که در آن علاوه بر آشنایی شما با مقوله استعدادیابی و نحوه انجام تست های هوش،200 توصیه و بازی به شما به صورت کاملا ساده و حرفه ای کاربردی معرفی میشود که میتوانید با انجام آنها هوش های برتر کودک خود را رشد و پرورش دهید.

استعدادیابی و افزایش هوش کودکان

امیدواریم که مقاله سن استعداد یابی کودکان برای شما مفید واقع شده باشد.در پایان درصورت داشتن هر گونه سوال و انتقاد و پیشنهاد،میتوانید در بخش نظرات آنها را با ما در میان بگذارید.

تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس...
ما را در سایت تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم بازدید : 97 تاريخ : سه شنبه 3 مرداد 1402 ساعت: 12:42