راهنمای دریافت کارت بهداشت + شرایط صدور

ساخت وبلاگ

بهداشت و سلامت برای هر فردی از اهمیت بالایی برخوردار است و بهبود کیفیت زندگی افراد در جامعه را تضمین می‌کند. یکی از عوامل مهم نشان دهنده سلامت افراد در راه اندازی یک کسب و کار، کارت بهداشت است. کارت بهداشت، ابزاری است که سلامت افراد و عدم ابتلا به هرگونه بیماری خاص و واگیردار اعم HIV، هپاتیت نوع اول و دوم، عفونت‌های باکتریایی، انگلی و قارچی را تایید می‌کند. در این مطلب از کسبویار ما درباره نحوه دریافت کارت بهداشت و مراحل لازم برای دریافت آن صحبت خواهیم کرد. در این راهنما، ابتدا به توضیح الزامات و اهمیت کارت بهداشت پرداخته و سپس به شما نشان خواهیم داد که چگونه می‌توانید اقدام به دریافت کارت بهداشت خود کنید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

کارت بهداشت چیست؟

کارت بهداشت یک مدرک قانونی است که صاحبان برخی از کسب و کارها ملزم به دریافت آن هستند. این مدرک قانونی پس از طی کردن فرآیند مشخص و ارائه مدارک لازم، از سوی مراجع ذی صلاح به شخص متقاضی اعطا می‌شود. کارت بهداشت در واقع تایید می‌کند که دارنده کارت به هیچ گونه بیماری خاص و واگیردار مبتلا نیست

کارت بهداشت جهت اطمینان مشتریان نسبت به کسب و کارها و حفظ سلامت افراد اعطا می‌شود. عدم دریافت کارت بهداشت ممکن است سبب ایجاد مشکلات قانونی در آینده شود. با دریافت کارت بهداشت، مشتریان نسبت به سلامت صاحب کسب و کار و ابزار و محیط مورد نظر اطمینان خاطر پیدا می‌کنند.

کارت‌های بهداشت بر اساس نوع کسب و کار، مدت اعتبار بین 6 ماه تا یک سال دارند. پس از پایان مدت اعتبار، دارنده کارت بهداشت باید در اسرع وقت نسبت به تمدید کارت اقدام نماید. لازم به ذکر است که نگهداری کارت بهداشت در محیط کسب و کار الزامی است و در صورت مراجعه بازرس و در دسترس نبودن کارت بهداشت، به منزله نداشتن کارت لحاظ می‌شود.

اهمیت دریافت کارت بهداشت

برای راه اندازی هر کسب و کار، باید مجوز و تاییدیه‌های مشخصی را از سوی مراجع مربوطه دریافت کرد. در صورت عدم وجود این مجوزها، کسب و کارها با مشکلات قانونی مواجه خواهند شد. برخی از مشاغل از اهمیت و حساسیت‌ بالایی برخوردار بوده و به طور مستقیم با افراد در ارتباط هستند و ممکن است بر سلامت افراد تاثیر گذار باشند. این مشاغل ملزم به دریافت کارت بهداشت هستند.

برای مثال در مراکز غذایی، آشپزخانه‌ها، بیمارستان‌ها، آرایشگاه‌ها و سایر اماکن مورد نظر قانونگذار، وجود کارت بهداشت ضرورت دارد. این کارت به حدی اهمیت دارد که اگر در محل کار موجود نباشد، به منزله نداشتن آن تلقی شده و سبب تعلق جریمه و حتی در بعضی مواقع پلمپ مکان مورد نظر می‌شود.

داشتن کارت بهداشت برای اطمینان خاطر افراد نسبت به سلامت صاحب کسب و کار و بهداشتی بودن محیط، ابزار و تجهیزات کسب و کار بسیار مهم است. سلامت مراجعین در هر امری حرف اول را می‌زند و کارت بهداشت در این زمینه می‌تواند بسیار مفید باشد.

برای مثال، اگر یک مشتری پس از مراجعه به رستورانی که کارت بهداشت نداشته یا مدت اعتبار آن تمام شده، متوجه شود دوار بیماری و مسمومیت شده است، می‌تواند از رستوران مذکور شکایت کند. در این صورت بازرس نسبت به بررسی اعتبار کارت بهداشت یا وجود این کارت در رستوران اقدام کرده و رستوران به عنوان مقصر شناخته شده و متحمل پرداخت هزینه بالایی خواهد شد. بر همین اساس داشتن کارت بهداشت به منظور جلوگیری از مشکلات مشابه این مورد، بسیار مهم است.

چه کسب و کارهایی ملزم به دریافت کارت بهداشت هستند؟

به طور کلی تمام مشاغلی که حساسیت بالایی داشته و بیشترین ارتباط را با افراد دارند و می‌توانند بر سلامت افراد تاثیر مستقیمی داشته باشند، باید کارت بهداشت دریافت نمایند. این مشاغل معمولا شامل مراکز غذایی، آشپزخانه‌ها، بیمارستان‌ها، آرایشگاه‌ها و سایر مشاغل حساس می‌شود. مشاغلی که ملزم به دریافت کارت بهداشت هستند را قانون‌گذار بر اساس قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تعیین می‌کند. به طور دقیق‌تر، مشاغلی که ملزم به دریافت کارت بهداشت هستند شامل موارد زیر است:

  • مراکز: تمام کارکنان مراکز تولید، توزیع و پخش مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی، مواد آشامیدنی و….
  • اماکن: تمام کارکنان اماکن عمومی مثل سینما، آرایشگاه‌ها، آموزشگاه‌های رانندگی، تعمیرات موتور سیکلت و دوچرخه، سلف سرویس، قهوه خانه، کتابفروشی، نمایشگاه ماشین، عکاسی، مسافرخانه، هتل و سایر مشاغل مرتبط.
  • واسطه‌های حمل نقل: تمام افراد حامل مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی.

مراحل دریافت کارت بهداشت

برای دریافت کارت بهداشت نیز مانند سایر مجوزهای لازم برای راه اندازی هر کسب و کار، مراحلی باید طی شود. این مراحل به شرح زیر است:

1- در مرحله اول، شخص متقاضی باید مدارک مورد نیاز دریافت کارت بهداشت را آماده کرده و به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و ثبت‌نام خود را انجام دهد. در این مرحله متقاضی باید هزینه اولیه ثبت‌نام کارت بهداشت را در دفتر پیشخوان پرداخت کند.

2- پس از انجام ثبت‌نام و طی کردن مرحله اول، متقاضی باید برگه ثبت‌نام خود را در دست داشته و به یک آزمایشگاه تشخیص طبی مراجعه نماید. در این آزمایشگاه، آزمایشات لازم جهت سلامت فرد انجام می‌شود.

3- پس از اینکه آزمایش‌ها انجام و پاسخ آنها به متقاضی ارائه شد، متقاضی باید به مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کرده تا پزشک به بررسی نتایج آزمایش او بپردازد. پزشک با بررسی نتایج آزمایش، اقدام به معاینه سلامت کرده و سلامت متقاضی را تایید می‌کند.

4- پس از طی کردن این مراحل، در نهایت متقاضی به همان دفتر پیشخوان زمان ثبت‌نام کارت بهداشت مراجعه کرده و کارت بهداشت خود را دریافت می‌کند. اعتبار این کارت بر اساس نوع شغل بین 6 ماه تا یک سال است.

<a href='/last-search/?q=شرایط'>شرایط</a> <a href='/last-search/?q=صدور'>صدور</a> کارت بهداشت

شرایط صدور کارت بهداشت

برای صدور کارت بهداشت، متقاضی باید شرایط لازم را دارا باشد. شرایط صدور کارت بهداشت شامل موارد زیر است:

  • عدم ابتلا به بیماری‌های خاصی نظیر HIV، هپاتیت نوع یک و نوع دو و همچنین برخی عفونت‌های باکتریایی و قارچی. عدم ابتلا به این بیماری‌ها در مرحله انجام آزمایش و با بررسی نتایج آن توسط پزشک، مشخص می‌شود.
  • داشتن مدارک مورد نیاز ثبت‌نام کارت بهداشت. این مدارک معمولا شامل کارت ملی و یک قطعه عکس پرسنلی می‌شود.
  • هزینه انجام آزمایشات و صدور کارت بهداشت باید توسط متقاضی پرداخت شود.

مدارک لازم برای صدور کارت بهداشت

همانطور که گفته شد، برای ثبت‌نام و دریافت کارت بهداشت لازم است مدارک مشخصی را به دفتر پیشخوان دولت ارائه دهید. برای ثبت‌نام تنها کارت ملی و یک قطعه عکس کافی است. اما پس از طی کردن مراحل دریافت کارت و هنگام دریافت کارت بهداشت باید مدارک بیشتری ارائه دهید. جزئیات مدارک مورد نیاز برای صدور کارت بهداشت به شرح زیر است:

1- اصل و کپی کارت ملی

2- اصل و کپی شناسنامه

3- دو قطعه عکس

4- اصل و کپی فیش بانکی

5- چک لیست معاینات پزشکی

6- نتایج آزمایش و تاییدیه پزشک

اعتبار کارت بهداشت تا چه مدت است؟

مدت اعتبار کارت بهداشت برای افرادی که به صورت مستقیم با مواد غذایی بسته بندی نشده و تجهیزات تهیه و تولید آن در تماس هستند، ۶ ماه است. این مدت برای سایر افراد مشمول دریافت کارت بهداشت، به یک سال افزایش می‌یابد. دقت داشته باشید که اگر شغلی ملزم به دریافت کارت بهداشت باشد و صاحب کسب و کار، فعالیت خود را بدون این کارت آغاز کرده و ادامه دهد، مرتکب تخلف شده و به وی جریمه تعلق خواهد گرفت. همچنین فعالیت با کارت بهداشتی که اعتبار آن تمام شده و باید تمدید شود نیز تخلف به حساب می‌آید و با فرد خاطی مطابق قانون برخورد می‌شود.

برای گرفتن کارت بهداشت چه آزمایشاتی گرفته میشود

برای گرفتن کارت بهداشت چه آزمایشاتی گرفته میشود؟

برای دریافت کارت بهداشت، آزمایش‌هایی ممکن است انجام شود که به وضوح اهمیت بهداشتی دارند. این آزمایش‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

آزمایش HIV: این آزمایش برای شناسایی ویروس اچ‌آی‌وی، ویروس ایمنی نقص انسانی که به اختصار به عنوان HIV شناخته می‌شود، انجام می‌گیرد.

آزمایش هپاتیت نوع اول (HBS-AG): آزمایش هپاتیت B به منظور بررسی وجود ویروس هپاتیت نوع اول در خون فرد انجام می‌شود.

آزمایش هپاتیت نوع دوم (HCV-AB): این آزمایش برای تشخیص ویروس هپاتیت نوع دوم، که به عنوان HCV شناخته می‌شود، انجام می‌گیرد.

آزمایش STOOL-EXMX3: این آزمایش معمولاً برای بررسی وضعیت مدفوع و شناسایی هر گونه عفونت یا اختلال گوارشی انجام می‌شود.

آزمایش STOOL-CULTURE: این آزمایش به منظور تشخیص عفونت‌های باکتریایی، گوارشی و اختلالات مرتبط با آنها انجام می‌شود.

چند نکته مهم در رابطه با کارت بهداشت

نکات مهمی در رابطه با کارت بهداشت وجود دارد که صاحبان مشاغل باید از آنها اطلاع داشته باشند. این نکات مهم شامل موارد زیر است:

1- افرادی که با مواد خوراکی، آرایشی، آشامیدنی و… ارتباط مستقیم ندارند، مشمول دریافت کارت بهداشت نیستند. برای مثال باغبانان، صندوقداران فروشگاع‌ها، نگهبانان و… به کارت بهداشت نیاز ندارند.

2- اگر فردی هنگام دریافت کارت هیچ بیماری نداشته و پس از دریافت، علائم بیماری را در خود ببیند، لازم است با تشخیص بازرس بهداشت و حتی در صورتی که کارت بهداشت او اعتبار داشته باشد، جهت تمدید کارت اقدام کند تا وضعیت جسمی او بررسی شده و سلامت وی تایید شود.

3- کارفرمایان وظیفه دارند که در صورت مشاهده هرگونه بیماری یا علائم بیماری در کارکنان، آنها را فورا به مراکز درمانی منتقل کنند.

4- کارت بهداشت به اتباع خارجی نیز تعلق می‌گیرد، اما این افراد برای دریافت این کارت باید مجوز فعالیت در ایران را داشته باشند.

5- رنگ آبی برای کارت‌های بهداشت با اعتبار یک سال، و رنگ سبز برای کارت‌های بهداشت ۶ ماهه است.

6- نصب کارت بهداشت در محل کار الزامی است تا مراجعین نسبت به سلامت فرد، اطمینان حاصل کنند.

هزینه دریافت کارت بهداشت چقدر است؟

در این بخش از مقاله، به معرفی هزینه‌های دریافت کارت بهداشت می‌پردازیم. در واقع، این هزینه‌ دریافت کارت بهداشت شامل چندین بخش مهم است:

  1. هزینه صدور اولیه کارت بهداشت (مبلغ 19 هزار و 700 تومان): این هزینه به عنوان هزینه صدور اولیه کارت بهداشت در نظر گرفته می‌شود. هنگامی که شخص تصمیم به دریافت کارت بهداشت می‌گیرد، این مبلغ را به عنوان هزینه‌ اولیه باید پرداخت کند.
  2. هزینه‌های مرتبط با آزمایش‌های مورد نیاز: این هزینه‌ها بسته به نوع آزمایش هایی که ممکن است از فرد گرفته شود متفاوت است.
  3. هزینه تجدید کارت بهداشت (مبلغ 10 هزار و 400 تومان): در صورتی که اعتبار کارت بهداشت به پایان برسد و نیاز به تجدید آن باشد، هزینه تجدید کارت بهداشت می بایست پرداخت شود.
  4. جریمه دیر کرد و هزینه تمدید (مبلغ 75 هزار تومان به علاوه مبلغ صدور کارت بهداشت): اگر دارنده کارت بهداشت پس از اتمام اعتبار کارت قبلی، در موعد مقرر به تمدید کارت اقدام ننماید، می‌بایست به مبلغ 75 هزار تومان به عنوان جریمه دیر کرد، به علاوه مبلغی برای صدور مجدد کارت بهداشت پرداخت نماید.

این هزینه‌ها به طور کلی مرتبط با دریافت کارت بهداشت می‌باشند و متناسب با نیازها و شرایط هر فرد، ممکن است متغیر باشند.

آدرس سامانه دریافت کارت بهداشت چیست؟

آدرس سامانه دریافت کارت بهداشت behdashtkart.ir می باشد. این سامانه توسط وزارت بهداشت طراحی شده است تا به افراد امکان دسترسی به خدمات مرتبط با کارت بهداشت، اطلاعات درمورد نکات مهم بهداشتی، آزمایش‌های ضروری و لیست مراکز بهداشتی-درمانی در منطقه تهران را به صورت آنلاین فراهم کند. این سامانه به متقاضیان اجازه می‌دهد تا با ورود به وب‌سایت مخصوص خود، به تمامی اطلاعات مرتبط با کارت بهداشت و مراحل دریافت آن دسترسی پیدا کنند و به طور سریع و آسان اقدامات مورد نیاز را انجام دهند.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی کارت بهداشت و مراحل دریافت آن پرداختیم. همچنین اهمیت کارت بهداشت را برای کسب و کارها بیان کردیم و شرایط و مدارک دریافت این کارت را نیز شرح دادیم. اگر شما نیز قصد ورود به مشاغلی همچون رستوران، آرایشگاه، کافی‌شاپ و… را دارید، توصیه می‌کنیم دریافت کارت بهداشت را در اولویت قرار دهید. در این مطلب ما راهنمای کاملی جهت دریافت کارت بهداشت به سما ارائه دادیم تا بتوانید به راحتی نسبت به دریافت کارت بهداشت اقدام کنید. همچنین لازم است نکات ذکر شده در رابطه با کارت بهداشت که پیش از این ذکر کردیم را در نظر بگیرید تا در آینده مشکلی برای کسب و کار شما ایجاد نشود.

5/5 - (2 امتیاز)

تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس...
ما را در سایت تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم بازدید : 66 تاريخ : چهارشنبه 8 شهريور 1402 ساعت: 11:51