اعتماد به نفس کودکان

ساخت وبلاگ
امتیاز دهید

بچه ها از بدو تولد مهارت های جدید را با سرعت بسیار بالایی یاد می گیرند. و در کنار آن مهارت ها و توانایی های جدید ، اعتماد به نفس استفاده از آنها را نیز به دست می آورند. خصوصا این اعتماد به نفس کودک وقتی با تشویق همراه باشد به سرعت در وی افزایش می یابد و متقابلا به علت وجود اعتماد به نفس در کودکان، جرات استفاده از توانایی ها و مهارت استفاده از آنها نیز افزایش می یابد. اینگونه است که مهارت ها و اعتماد به نفس کودکان به افزایش یکدیگر کمک میکنند.

همانطور که کودکان بزرگتر می شوند ، این اعتماد به نفس کودکان می تواند به اندازه خود مهارت ها مهم باشد. برای پیشرفت ، بچه ها باید به توانایی های خود اعتماد کنند و در عین حال بدانند که اگر در کاری موفق نباشند ، می توانند از عهده آن برآیند. با تجربه تسلط و بازگشت از شکست است که آنها اعتماد به نفس سالمی پیدا می کنند.

در ادامه به شما روش هایی آموزش خواهیم داد که از طریق آن می‌توانید اعتماد به نفس در کودکان را ارتقا داده و آنها را طوری آماده کنید که احساس توانایی کنند و بیشترین استفاده را از مهارت‌ها و استعدادهایشان ببرند.

اعتماد به نفس در کودکان ، چیست؟

اعتماد به نفس و عزت نفس کودک احساسی است که کودک نسبت به خود دارد. در اکثر مواقع اعتماد به نفس در کودکان با گذر از مراحل یا چالش‌های مختلف در زندگی کم و زیاد می شود و فشارهای مختلفی از جمله رسانه‌های اجتماعی ، قلدری ، امتحانات ، مشکلات خانوادگی و… ممکن است بر آنها تأثیر بگذارد و اعتماد به نفس کودک را کم یا زیاد کند.

چیزهایی مانند شروع یک مدرسه جدید، تغییر خانه یا تغییر در خانواده نیز می تواند بر اعتماد به نفس کودکان تأثیر بگذارد. اما با حمایت والدین و سایر بزرگسالان آنها معمولاً می توانند از این مشکلات عبور کنند. تاثیر منفی تغییرات محیط بر اعتماد به نفس کودک، با حمایت خانواده رفع خواهد شد.

تبلیغات


روش های ارتقای اعتماد به نفس کودک

والدین نقش بسیار بزرگی در رشد و تکامل کودکان دارند. کودکان از احساسات و رفتارهای والدین خود الگو برداری می کنند. این امر در مورد اعتماد به نفس کودک نیز صدق می کند. شما به عنوان پدر یا مادر می توانید از چند طریق به ارتقای اعتماد به نفس کودکان خود کمک کنید.

  1. اعتماد به نفس خود برای آنها الگو کنید

حتی اگر به طور کامل اعتماد به نفس خود را احساس نمی کنید! دیدن شما که وظایف جدید را با خوش بینی و آمادگی زیاد انجام می دهید ، الگوی خوبی برای کودک شما است. این بدان معنا نیست که شما باید وانمود کنید که کامل هستید. اضطراب خود را بپذیرید ، اما روی آن تمرکز نکنید. روی کارهای مثبتی که برای آماده شدن انجام می دهید ، تمرکز کنید. به این ترتیب میتوانید با واقع گرایی و پذیرش حالات منفی درونی و بیرونی بر اعتماد به نفس کودک خود اثر مثبت بگذارید.

اعتماد به نفس کودکان

  1. از اشتباهات ناراحت نشوید

مهارت تبدیل شکست به فرصت یادگیری یک راه بسیار عالی برای حفاظت از اعتماد به نفس کودکان در برابر ناملامت زندگی است. به بچه ها کمک کنید ببینند که همه اشتباه می کنند و نکته مهم این است که از آنها یاد بگیرید نه اینکه روی آنها تمرکز کنید. افراد با اعتماد به نفس اجازه نمی دهند ترس از شکست مانع ادامه راهشان شود ، نه به این دلیل که مطمئن هستند هرگز شکست نخواهند خورد ، بلکه به این دلیل که می دانند چگونه با شکست مواجه شوند.

  1. آنها را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کنند

به جای اینکه تمام انرژی خود را روی چیزهایی متمرکز کنند که قبلاً در آن برتری دارند ، برای کودکان خوب است که تنوع داشته باشند. دستیابی به مهارت‌های جدید احساس توانایی و اعتماد به نفس کودکان را افزایش می دهد و باعث می شود حس کند می‌توانند با هر چیزی که پیش می‌آید مقابله کنند.

تبلیغات


  1. اجازه دهید بچه ها شکست بخورند

طبیعی است که بخواهید از کودک خود در برابر شکست محافظت کنید ، اما آزمون و خطا روشی است که بچه ها یاد می گیرند و کوتاهی در رسیدن به یک هدف به کودکان کمک می کند تا بفهمند که این هدف کشنده نیست. همچنین می‌تواند کودکان را به تلاش بیشتر تشویق کند ، که به خوبی به آنها کمک می‌کند. یکی از مضرات فیلم ها و کارتن های ابر قهرمانی بر اعتماد به نفس در کودکان دقیقا همین است. قهرمان این قصه ها هرگز شکست نمیخورد . این الگو برداری غلط باعث میشود با کوچک ترین شکستی عزت نفس کودک خدشه دار شده و تصور کند دیگر مانند قهرمان این گونه داستان ها محبوب و موفق نیست.

  1. استقامت را تحسین کنید

آموزش تسلیم نشدن در اولین ناامیدی پس از یک شکست ، یک مهارت مهم زندگی است. عزت نفس کودک و به طور کلی اعتماد به نفس کودکان به این نیست که همیشه در همه چیز موفق شوند ، بلکه به این است که به اندازه کافی انعطاف پذیر باشند تا به تلاش ادامه دهند و اگر بهترین نیستند ناراحت نشوند. اینگونه است که میتوانید تاثیر منفی ابر قهرمان سازی بر اعتماد به نفس در کودکان را جبران کنید.

  1. هدف گذاری کنید

تقویت اعتماد به نفس در کودکان به قابل دستیابی کردن آمال و آرزو های آنها نیز بستگی دارد. بیان اهداف کوچک و بزرگ و دستیابی به آنها باعث می شود بچه ها احساس قدرت کنند. با تشویق فرزندتان به تهیه فهرستی از چیزهایی که دوست دارند به آن دست یابند، به فرزندتان کمک کنید تا آرزوها و رویاها را به اهداف عملی تبدیل کند. سپس، تقسیم اهداف بلندمدت به معیارهای واقعی را تمرین کنید. شما به علایق آنها اعتبار می دهید و به آنها کمک می کنید تا مهارت هایی را که برای رسیدن به اهدافشان در طول زندگی نیاز دارند بیاموزند. این کسب مهارت و حس در مسیر اهداف بودن، باعث میشود اعتماد به نفس کودک در انجام کارهای مشخص شده در لیست مذکور افزایش یابد.

  1. به بچه ها کمک کنید اشتیاق خود را پیدا کنند

کاوش در مورد علایق خود می تواند به کودکان کمک کند تا حس هویت را ایجاد کنند، که برای ایجاد اعتماد به نفس کودکان ضروری است. البته ، دیدن استعدادهای آنها باعث افزایش عزت نفس کودک نیز می شود.

تبلیغات

تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس...
ما را در سایت تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم بازدید : 154 تاريخ : دوشنبه 3 مرداد 1401 ساعت: 3:06