نعوظ طولانی مدت یا پریاپیسم چیست؟ آیا باعث ناباروری می شود؟

ساخت وبلاگ

نعوظ طولانی مدت priapism (پریاپیسم) نوعی عارضه غیرمعمول و دردناک است و باعث مشکلاتی در زندگی جنسی و همچنین در زندگی زناشویی فرد می شود. نکته مهم در مورد این عارضه سفت شدن آلت بدون تحریک است. نعوظ ایسمیک و غیرایسمیک دو نوع اصلی آن و نعوظ دائم یک فوریت پزشکی است.

راهکار مینت برای بهبود سلامت جنسی چیه؟

دانلود اپلیکیشن

با کلیک روی دکمه بالا میتوانید از خدمات اپلیکیشن مینت برای افزایش توان جنسی و همچنین دریافت یک رژیم تقویتی بهره مند شوید. همچنین خرید مکمل های تقویتی را برای افزایش سلامت جنسی در فروشگاه آنلاین مینت پیشنهاد میدهیم.

خدمات تقویت توان جنسی در اپلیکیشن مینت

خدمات تقویت توان جنسی در اپلیکیشن مینت

آیا نعوظ طولانی مدت یک مشکل شایع است؟

اگرچه سفت شدن بی اختیار آلت عارضه غیرمعمولی است ولی عموما برای افراد خاصی اتفاقی می افتد که فرد مبتلا به تالاسمی از آن جمله است. بنابراین همه درگیر نعوظ بی اختیار نمی شوند. برای درمان عارضه هم معمولا به روش های پیشگیری از آسیب به بافت باید روی آورد. چون این نوع آسیب ها باعث اختلال نعوظی می شود.

پریاپیسم معمولا مردان سی سال یا بالاتر را درگیر میکند ولی افراد مبتلا به تالاسمی از کودکی با این عارضه دست و پنجه نرم خواهند کرد.

پریاپیسم چه علائمی دارد؟

با توجه به دونوع اصلی سفت شدن دائم، علائم هم متفاوت است.

نعوظ ایسمیک

سفت شدن طولانی کم اثر یا ایسمیک به دلیل عدم خروج خون از آلت تناسلی اتفاق می افتد. خون به دلیل گیرکردن در مجرای آلت نمیتواند خارج شود یا اینکه عضلات نرم داخل بافت نعوظی آلت به خوبی منقبض نمی شوند. این نوع نعوظ شیوع بیشتری در مقایسه با دومی دارد و با درمان فوری برای پیشگیری از بروز مشکلات بعدی، به دلیل نرسیدن اکسیژن کافی به بافت آلت، باید مشکل را برطرف کرد.

علائم نعوظ ایسمیک

  • این نوع سفت شدن بیش از چهار ساعت ادامه دارد و بدون تمایل یا تحریک جنسی اتفاق می افتد.
  • سفت شدن بدنه آلت تناسلی درحالیکه سر آلت هنوز نرم است
  • ادامه دار و شدیدتر شدن درد آلت

باید اضافه کنیم که پریاپیسم متناوب شکلی از نعوظ ایسمیک است. این نوع عارضه شامل تکرار بخش به بخش نعوظ مداوم می شود که بیشتر اوقات از نوع نعوظ طولانی مدت ایسمیک است. آن دسته از مردانی که از کانال ارثی مبتلا به تالاسمی هستند بیشتر دچار این عارضه می شوند.

بیماری تالاسمی باعث انسداد رگ های خونی در آلت تناسلی می شود. در بعضی موارد همراه با سفت شدن ناخواسته و دردناک در یک مدت کوتاه است که احتمالا با گذر زمان تداوم و تکرار بیشتری خواهد داشت.

نعوظ غیرایسمیک

این نوع نعوظ دائم هم سفت شدن پراثر است و زمانی اتفاق می افتد که گردش خون داخل مویرگ های آلت جنسی درست جریان نداشته باشد. هرچند بافت آلت همچنان جریان خون و اکسیژن را دریافت میکند. نعوظ غیرایسمیک اغلب به دلیل حادثه اتفاق می افتد.

علائم سفت شدن بی اختیار غیرایسمیک

  • سفت شدن بیش از چهار ساعت بدون اینکه فرد تمایل جنسی داشته یا تحریک شده باشد.
  • سفت شدن ولی نه به اندازه نعوظ ایسمیک ( سفتی بدنه و نرمی سر کمتر)
  • معمولا بدون درد

دلایل نعوظ دائم کدام اند؟

نعوظ زمانی اتفاق می افتد که شما از نظر روانی یا جسمی تحریک شده باشید. این تحریک کاری میکند تا بخشی از ماهیچه های نرم آلت تناسلی شل شوند و با افزایش گردش خون در بافت های اسفنجی در آلت همراه است.

با پرشدن خون در آلت تناسلی سفت شدن آلت تناسلی اتفاق می افتد و شما از بی حس نبودن آلت تناسلی تان مطمئن می شوید. با تمام شدن انگیختگی جنسی گردش خون خارج می شود و آلت به حالت عادی و غیر سفت خود برمیگردد.

نعوظ بی اختیار را میتوانید زیر نظر پزشک درمان کنید.

نعوظ بی اختیار را میتوانید زیر نظر پزشک درمان کنید.

درحالیکه نعوظ طولانی زمانی اتفاق می افتد که بخشی از این روند- گردش خون، رگ ها، عضلات نرم یا اعصاب- تغییری در گردش خون عادی ایجاد کنند و سفت شدن آلت تناسلی ادامه دار شود. البته دلیل اصلی پریاپیسم اغلب مشخص نیست ولی چندین عامل را باید درنظر گرفت:

اختلالات خونی

بیماری های خونی ممکن است تأثیرگذار باشند که معمولا از نوع ایسمیک هستند. یعنی خون در آلت تناسلی گردش ندارد. بیماری های زیر از جمله دلایل هستند:

تالاسمی

سرطان خون

سایر بیماری های خونی

مهم: البته تالاسمی یکی از شایع ترین تشخیص ها در کودکان است.

مصرف داروها

پریاپیسم مخصوصا از نوع ایسمیک معمولا به دلیل عوارض مصرف بعضی از داروها اتفاق می افتد:

♦ تزریق مستقیم دارو به آلت تناسلی برای درمان اختلالات نعوظی ( آلپروستادیل، پاپاورین، پنتولامین)

♦ داروهای ضدافسردگی (فلوکستین، باپروپین، ترازودون و سرترالین)

♦ آلفابلاکرها برای درمان بزرگ شدن یا سرطان پروستات ( پرازوسین، ترازوسین، دکسازوسین و تامسولوسین)

♦ داروهای درمان اضطراب یا اختلالات روانی ( هیدروکسیزین، ریسپریدن، الانزاپین، لیتیوم، کلوزاپین، کلورپرومازین و تیریدازین)

♦ رقیق کننده های خون (وارفارین و هپارین)

♦ هورمون درمانی (تستسترون یا هورمون رهاکننده گنادوتراپین)

♦ مصرف الکل

آیا پریاپیسم باعث ناباروری می شود؟

اختلالات نعوظ روند باروری مرد را با مشکلاتی همراه میکند. بنابر مطالعات حدود یک سوم دلایل ناباروری مربوط به مرد می شود که از مشکلات نعوظی ریشه میگیرد. بنابراین لازم است پیش از تشخیص ناباروری، مشکلات و اختلالات نعوظ شناسایی و درمان شود.

سخن پایانی

نعوظ طولانی یا پریاپیسم یکی از مشکلات غیرمعمول در مردان بالای سی سال است. این عارضه به دلیل سفت شدن طولانی مدت آلت تناسلی اتفاق می افتد و تجربه دردناکی را برای مرد رقم میزند که عموما بدون تمایل جنسی یا تحریک او اتفاق می افتد. جراحی، مصرف دارو، مصرف الکل و اختلالات نعوظی باعث سفت شدن بی اختیار آلت تناسلی یا پریاپیسم می شود.

منبع: mayoclinic

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس...
ما را در سایت تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم بازدید : 147 تاريخ : چهارشنبه 2 فروردين 1402 ساعت: 1:10