مهم ترین تاثیر قرص لتراکس بر تخمک گذاری و درمان ناباروری زن چیست؟

ساخت وبلاگ

بر کسی پوشیده نیست که مشکلات ناباروری چه فشار روانی سنگینی را بر زوجینی که قصد بچه دار شدن دارند، وارد میکند. خوشبختانه با تولید داروهای متنوع تا میزان زیادی میتوان علاوه بر درمان دلایل ناباروری، شانس باروری را با وجود یک یا چند بار اقدام ناموفق افزایش داد. از بین گزینه های درمانی نباید از تاثیر قرص لتراکس بر تخمک گذاری غافل شد. اما عملکرد واقعی این قرص دقیقا چیست؟ چرا تااین اندازه برای متخصصین باروری اهمیت دارد؟ به جمع مینتی های خواننده مقاله جدید ما بپیوندید!

چطوری شانس باروری رو با وجود اقدام ناموفق بالا ببرم؟

شما قطعا به راهنمایی و مراقبت بیشتری نیاز دارید. تیم مشاوران مینت کنار شماست تا با شرکت در دوره اقدام به بارداری بتوانید علاوه بر بررسی و تحلیل شرایط فعلی خود و شریک زندگی تان، بهترین نتیجه و تصمیم را بگیرید. ما سؤالاتی را طراحی کرده ایم که لازم است با دقت و صادقانه به آنها پاسخ بدهید. آماده اید؟!

تحلیل شرایط

تصویر

درمورد تاثیر قرص لتراکس بر تخمک گذاری بیشتر بدانید

لتروزول Letrozole با نام تجاری فمارا Famara (Femara) قرص بلعیدنی است که در اصل برای درمان سرطان سینه تجویز میشود. اما وظیفه دیگر این دارو تحریک تخمک گذاری است. با افت سطح استروژن در بدن، غده هیپوفیز متوجه کاهش استروژن میشود و FSH (هورمون محرک فولیکول) را برای افزایش استروژن و با هدف حفظ تعادل هورمونی در بدن زن ترشح میکند. این دارو به عنوان یکی از مهم ترین داروهای درمان ناباروری تجویز می شود.

باید اضافه کنیم که با گردآوری هورمون FSH، تخمدان ها آماده رشد فولیکول های بیشتر می شوند. لتروزول در افزایش سرعت رشد و رهاسازی تخمکهای زنانی که در سن باروری هستند ولی با مشکلات تخمک گذاری دست و پنجه نرم میکنند، تأثیر میگذارد.

البته آن دسته از زنانی که مشکلی برای تخمک گذاری ندارند هم با افزودن قرص به رژیم باروری خود میتوانند باکیفیت بیشتری تخمک گذاری کنند. بنابراین شانس لقاح طبیعی با وجود این دارو چندبرابر می شود. چون در افزایش ضخامت دیواره داخلی رحم نقش دارد.

مقایسه دو داروی مهم ناباروری: کلومید و لتروزول

در کنار دانستن تاثیر قرص لتراکس بر تخمک گذاری، احتمالا نامی هم درمورد کلومیفن (کلومید) شنیده اید. اگر در جمع دوستانی که مشکلات ناباروری داشته اند بوده باشید احتمالا آنها این دو دارو را با هم مقایسه کرده اند. اجازه بدهید ما کمی تخصصی این کار را انجام بدهیم!

از نظر پزشکی مصرف هردو دارو برای آن دسته از زنانی که دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک نیستند تأثیر یکسان دارد. البته همچنان کلومیفن برتری دارد. از نظر پیشینه دارویی، کلومید اولین گزینه درمانی پرطرفدار در روند درمان ناباروری شناخته شده است و این برتری بیشتر برای درمان افراد مبتلا به تنبلی تخمدان است.

کلومید در دسته داروهایی قرار دارد که به نام کلومیفن سیترات شناخته می شود و برای مدت طولانی تری در بدن می ماند و روی ترشحات دهانه رحم و دیواره رحمی تأثیر منفی میگذارد. درحال حاضر مطالعاتی انجام می شود که نشان میدهد زنان مبتلا به تنبلی تخمدان واکنش مناسبی به این دارو نشان نمی دهند.

آزمایشی با حضور 750 زن مبتلا به تخمدان پلی کیستیک که در سال 2013 انجام شد، نشان داد شانس زایمان موفق پس از تاثیر قرص لتراکس بر تخمک گذاری (5/27 %) بالاتر از مصرف کلومیفن (5/19 %) بوده است.

یک پژوهش دیگر هم در سال 2014 از عملکرد بهتر لتروزول با آمار بالاتر تخمک گذاری و زایمان موفق در زنان نابارور خبر داد. این آزمایش هم روی زنان مبتلا به تنبلی تخمدان انجام شده بود.

عوارض مصرف لتروزول کدام است؟

توجه داشته باشید که جامعه آماری از زنانی بوده است که دوره درمان پنج ساله سرطان سینه را سپری کرده بودند. بیشتر افراد مصرف کننده لتروزول که درگیر ناباروری بودند این دارو را به مدت فقط پنج روز مصرف کردند و متوجه عوارض مشابه با مصرف کلومیفن شدند:

گرگرفتگی

سردرد

حساس و دردناک شدن سینه ها

خستگی

گرفتگی پاها

 درکنار تاثیر لتروزول بر تخمک گذاری نباید از عوارض شایع مصرف آن هم غافل بمانید.

درکنارتاثیر قرص لتراکس بر تخمک گذاری نباید از عوارض شایع مصرف آن هم غافل بمانید.

تجربه اضطراب، نوسانات خلقی و بدخلقی هم از جمله عوارضی بوده است که بعضی از زنان در دوره های مصرف داروهای ناباروری آن را گزارش داده بودند.

حتما به خاطر داشته باشید که

تاثیر قرص لتراکس بر تخمک گذاری است و هرگز نباید این دارو را در دوران بارداری یا شیردهی مصرف کنید. چون خطر آسیب به روند رشد رویان و جنین را به همراه دارد.

آیا تاثیر قرص لتراکس بر تخمک گذاری باعث مشکلاتی برای جنین می شود؟

نتیجه آزمایش ها در سال 2014 نشان داد که از بین 201 نوزاد حاصل باروری با قرص لتروزول، 5 مورد ( 5/2 %) دچار ناهنجاری های کروموزومی شدند. این آمار با ناهنجاری های کروموزومی 5 نوزاد از بین 171 مورد (9/2 %) به روش لقاح طبیعی و همچنین 10 نوزاد از 251 مورد (9/3 %) پس از بارداری با کلومفین مقایسه می شود. این آمار تفاوت چشمگیری را در رتبه کلی تولد نوزاد بدون دارو یا با درنظر گرفتن تاثیر لتروزول بر تخمک گذاری و همچنین مصرف کلومیفن نشان نمی دهد.

روش مصرف لتروزول

تأکید میکنیم که این دارو، برای افزایش اثر لتروزول بر تخمک گذاری، حتما و قطعا باید زیر نظر پزشک معالج یا متخصص باروری تجویز شود. چون لازم است با توجه به شرایط فرد، زمان و دز مصرفی تعیین شود.

سخن پایانی

سپری کردن دوران درمان ناباروری قطعا یکی از دوره های پراسترس برای زوجین است. اینکه بدانید زیر نظر متخصص باروری و باامید به نتیجه گرفتن پیش می روید کمک میکند تا بتوانید استرس و اضطراب خود را کنترل کنید. چون خوشبختانه داروهای ناباروری نتیجه بخش هستند.

تاثیر قرص لتراکس بر تخمک گذاری و افزایش شانس باروری در زنان سالم یا درگیر تنبلی تخمدان ثابت شده است. اگر قصد دارید دوره درمان خود را بااین دارو آغاز کنید حتما پس از خواندن این مقاله از متخصص باروری مشورت بگیرید.

منبع: conceiveabilities

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس...
ما را در سایت تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم بازدید : 110 تاريخ : چهارشنبه 17 اسفند 1401 ساعت: 23:41