فراکاب در بازار سرمایه چیست؟ ۵ ویژگی مهم شرکت‌های فراکابی کدامند؟

ساخت وبلاگ

فهرست محتوا

اگر در زمره افراد علاقه‌مند به حوزه بورس و بازار سرمایه باشید، حتما اصطلاحات رایج و مختلف را در این زمینه‌ شنیده‌اید. لازمه یک سرمایه‌گذاری موفق با درصد ضرر کم‌تر، شناخت و آگاهی کامل درباره این اصطلاحات و مسائل پیرامون بازار سرمایه است. 

یکی از این اصطلاحات بورسی، «فراکاب» و شرکت‌های فراکابی است. حتما با خودتان می‌گویید فراکاب چیست و چه نقشی در بازار سرمایه دارد؟ ما در این مطلب از مجله لندو به‌طور مفصل درباره فراکاب در بازار سرمایه توضیح داده‌ایم تا جای ابهامی برایتان باقی نماند؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

آشنایی با مفهوم کامل فراکاب در بازار سرمایه

پیش‌نیاز سرمایه‌گذاری اصولی و درست و قدم گذاشتن در بازار سرمایه، آشنایی کامل با مفهوم بورس و شروع سرمایه‌گذاری در آن است؛ چرا که با این آشنایی کامل، درصد خطا و اشتباه شما کم می‌شود و ضرر کم‌تری متحمل می‌شوید. برای اینکار کافیست وارد صفحه بورس در مجله لندو شوید تا از چم‌و‌خم این موضوع سر در بیاورید.

برگردیم سر موضو اصلی خودمان؛ فراکاب چیست؟ شرکت‌های فراکابی کدام دسته از شرکت‌ها هستند؟ 

فراکاب در بازار سرمایه شامل ۴ نماد بورس، فرابورس، بورس کالا و انرژی می‌شود؛ در واقع این ۴ بازار بزرگ، فراکاب را تشکیل می‌دهند که هرچه بیشتر با این بازارها و اصطلاح فراکاب آشنا شوید، دریچه تازه‌تری را برای معاملات موفق در بازار سرمایه رو به خود باز می‌کنید.

پس وقت آن است که خیلی مختصر با ۴ نماد زیر مجموعه فراکاب (که در واقع انواع بازار بورس ایران هستند)، آشنا شوید.

۴ نماد فراکاب در بازار سرمایه

۴ نماد زیر مجموعه فراکاب کدامند؟ تعریف هر کدام از این نمادها 

همان‌طور که پیش‌تر هم ذکر کردیم، فراکاب در بازار سرمایه شامل ۴ نماد یا ۴ بازار بورس در ایران است. برای آنکه سرمایه گذاری در بورس را با آسودگی خاطر تجربه کنید، با اجزای تشکیل‌دهنده فراکاب آشنا شوید.

بازار بورس ایران

بازار بورس که یک بازار جهانی است، در ایران هم مثل سایر کشورها با هدف رشد و توسعه اقتصادی و گردش پول در چرخه مالی کشور ایجاد شده است.

 این بازار بستری مناسبی جهت معاملات سهامداران و سرمایه‌گذاران فراهم کرده است. شما با ورود به این بازار می‌توانید سهام، حق تقدم سهام، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار را معامله کنید. 

برای آشنایی بیشتر با این بازار و نحوه خرید و فروش در آن، می‌توانید وارد صفحه اوراق بهادار در مجله لندو شوید و درباره آن اطلاعات جامع و کاملی کسب کنید. 

دومین نماد فراکاب در بازار سرمایه، فرابورس است که به طور کامل آن را شرح داده‌ایم.

بازار فرابورس ایران

دومین بازار که شرکت‌های حاضر در آن جزو شرکت‌های فراکابی هستند، بازار فرابورس است که زیرمجموعه بازار بورس محسوب می‌شود؛ فقط با این تفاوت که ورود به بازار فرابورس ساده‌تر از ورود به بورس است. چون شرکت‌هایی که شرایط حضور در بازار بورس را ندارند، به عرصه فرابورس وارد می‌شوند و در آنجا سهام شرکت خود را عرضه می‌کنند. سهام‌های فرابورس خود در چند دسته قرار می‌گیرند که ما این دسته‌ها را برای شما به صورت شفاف توضیح داده‌ایم تا موقع یادگیری اصطلاح فراکاب در بازار سرمایه، علامت سوالی ذهن شما را به خود درگیر نکند.

  • بازار اول: شرکت‌های بازار اول با سخت‌گیری بیشتری پذیرش می‌شوند و اگر عملکرد نامطلوبی داشته باشند، به بازار دوم منتقل می‌شوند؛
  • بازار دوم: شرکت‌های این گروه در صورت کسب عملکرد قابل قبول و عالی، می‌توانند به بازار اول منتقل شوند. اما سخت‌گیری در این بازار کمتر از بازار اول است. پس شرکت‌های حاضر در این بازار به نوعی جزو شرکت‌های فراکابی است؛
  • بازار پایه: شروطی که در بازار اول و دوم فرابورس گفته شد، در بازار پایه وجود ندارد. چرا که نیازی به پذیرش شرکت‌ها در این بازار نیست. این بازار از سه رنگ زرد، نارنجی و قرمز تشکیل شده است که به ترتیب از شرکت‌های کم‌ریسک به پرریسک دسته‌بندی شده‌اند؛
  • بازار سوم: شرکت‌هایی که هیچ‌گونه شرایطی را برای پذیرش در فرابورس ندارند و تنها با انجام مراحل اداری عضو بازار می‌شوند، در این بازار قرار می‌گیرند. مطالبی را که در خصوص این بازارها برایتان شرح می‌دهیم با دقت بخوانید تا اصطلاح فراکاب در بازار سرمایه، شما را سردرگم نکند؛
  • بازار ابزارهای نوین مالی: کلیه ابزارهای مالی به جز سهام و حق تقدم سهام‌ها که به تایید شورای عالی بورس رسیده باشد، همچنین بنا بر اعلام این شورا مشمول ثبت یا معاف از ثبت سازمان باشد، می‌تواند در بازار ابزارهای نوین مالی پذیرش شود؛
  • بازار شرکت‌های کوچک: ششمین دسته از فرابورس یا همان شرکت‌های فراکابی، شرکت فرابورس ایران با راه‌اندازی بازار سرمایه شرکت‌های کوچک و متوسط SME، امکان حضور شرکت‌های دانش‌بنیان را برای بهره‌برداری از مزایای مالی فراهم کرده‌ است؛

حالا که به طور کامل با فرابورس و انواع بازارهای آن آشنا شدید، می‌خواهیم شما را با سومین نماد فراکاب در بازار سرمایه، یعنی بازار بورس کالا آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید! هنوز بخش‌های جذاب‌تر و کاربردی‌تر باقی‌ مانده است.

بازار بورس کالا

سومین نماد یا بازاری که در هنگام یادگیری اصطلاح فراکاب در بازار سرمایه به کارتان می‌آید، بازار بورس کالاست. در این بازار،  کالاهای مشخص مثل مواد خام شرکت‌های تولیدکننده، محصولات کشاورزی و… مورد دادوستد قرار می‌گیرد.

گندم، پنبه، زعفران و … از جمله کالاهایی هستند که در این بازار معامله می‌شوند. پس بهتر است حالا که شما کالاهای موجود در این بازار را می‌شناسید و اطلاعات نسبی در خصوص آن به‌دست آورده‌اید، زمان مناسب جهت معاملات بورسی را هم بشناسید تا از خرید و فروش به موقع جا نمانید. چرا که بازار بورس مثل بازار ارز دیجیتال نیست که در هر ساعت از شبانه ر‌وز بتوانید معاملات خود را انجام دهید. 

برای کسب آگاهی در خصوص ساعت مناسب دادوستد در بازار سرمایه، وارد صفحه بهترین زمان معامله در بورس شوید و درباره این مقوله کامل مطالعه کنید؛ مطمئن باشید این مسئله درباره خرید و فروش سهام شرکت‌های فراکابی به‌کارتان خواهد آمد.

بازار بورس انرژی

چهارمین نماد یا بازاری که شامل اجزای فراکاب در بازار سرمایه می‌شود، بازار بورس انرژی است. این بازار محل مناسبی جهت معامله حامل‌های انرژی مثل نفت، گاز، بنزین و… است. 

این بازار بستری برای ارتباط میان عرضه‌کنندگان انرژی و تقاضاکنندگان آن است. برای هر معامله در این بازار، خریدار باید بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از ارزش معامله را به صورت پیش‌پرداخت بپردازد؛ سپس باقی مبلغ طی ۳ روز کاری پرداخت می‌شود.

بازدهی سهام شرکت‌های فراکاب در بازار سرمایه به چه صورت است؟

بازدهی شرکت‌های فراکاب در بازار سرمایه، از سایر شرکت‌های حاضر در بورس بیشتر است. می‌پرسید چرا؟ به دلیل اینکه در شاخص کل بورس، مجموع ارزش شرکت‌ها محاسبه می‌شود و از آنجایی که ارزش شرکت‌های فراکابی بیشتر است، در نتیجه شاخص کل بورس هم بیشتر می‌‌شود. 

پس هر چقدر معاملات در بازار بورس رونق بگیرد، شما سرمایه‌گذاران فراکابی هم منفعت بیشتری کسب خواهید کرد. در واقع هر معامله‌ای که در بازار سهام ایران انجام می‌شود، کارمزدی از هر دو طرف معامله (خریدار و فروشنده) کسر می‌شود و بابت ارائه خدمات به شرکت‌های فراکابی تعلق می‌گیرد. 

حالا که صحبت از بازدهی در بورس و بازخورد حاصل از شرکت‌های فراکاب در بازار سرمایه شده است، خالی از لطف نیست که بدانید عرضه اولیه سهام در بورس هم در ۹۰ درصد مواقع سودآور است و خرید آن ریسک کم‌تری دارد.

حالا که از زیروبم فراکاب در بازار سرمایه سردرآورده‌اید، وقت آن است که به سراغ بررسی یک‌سری از ویژگی‌های شرکت‌های فراکابی برویم تا شما به یک فرد آگاه با دانش مالی بالا تبدیل شوید و معاملات خود را با دقت بالاتری انجام دهید.

ویژگی‌های شرکت‌های فراکابی

۵ ویژگی شرکت‌های فراکابی

شرکت‌های فراکاب در بازار سرمایه دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند که دانستنشان برای شما منفعت زیادی دارد؛ اصلی‌ترین نفعی که این شرکت‌ها دارند، معاملات صحیح و اصولی در بازار بورس و فرابورس است؛ این ویژگی‌ها به شرح زیر است:

  1. وجود تحریم‌ها، نوسانات دلار و … تاثیری بر شرکت‌های فراکابی ندارد؛
  2. تغییرات نرخ سود بانکی تاثیری بر شرکت‌های فراکابی ندارد؛
  3. این شرکت‌ها محصول خاصی تولید نمی‌کنند و نیازی به سرمایه خاص یا مواد اولیه ندارند؛
  4. افزایش تعداد معاملات بازار سرمایه باعث افزایش درآمد این شرکت‌ها می‌شود؛
  5. تا زمانی که بازار سرمایه در کشور پابرجاست، نماد‌های فراکابی هم به فعالیت خود ادامه خواهند داد؛

حالا که با نکات کاربردی هم آشنا شدید، وقت آن است که صادقانه از خودتان بپرسید، آیا حوصله، وقت، انرژی و دانش کافی را بر قدم گذاشتن در دنیای بورس و بازار سرمایه دارم؟! آیا از سواد بالا برای تحلیل‌های بورسی و سروکله زدن با اعداد و ارقام موجود در سایت مدیریت فناوری بورس تهران برخوردار هستم؟ ضمن اینکه بودن در این بازار، ریسک‌پذیری زیادی می‌طلبد. 

 اگر شما فرد ریسک‌پذیری نباشید، باید به روش‌های دیگری که برای سرمایه‌گذاری میزان ریسک کم‌تری می‌خواهد، روی بیاورید. روش‌هایی مثل دریافت وام، خرید طلا، سکه و… ما در بخش بعد به شما در این باره مفصل‌تر توضیح داده‌ایم.

اگر تمایلی به تزریق دارایی به بازار بورس و سرمایه ندارید، این بخش را بخوانید!

ممکن است شما جزو دسته افرادی باشید که ریسک حاصل از سرمایه‌گذاری به روش نوین را نمی‌پذیرید و همیشه احتیاط را در نظر می‌گیرید. در واقع افراد محتاط پایشان را اندازه گلیمشان دراز می‌کنند و تمایلی به حضور در عرصه بورس و بازار سرمایه ندارند؛ بلکه به دریافت یک وام فوری و مدیریت هزینه‌های جاری زندگی به این شیوه بسنده می‌کنند.

برای آنکه شما بتوانید با ریسک کم‌تر و همچنین بی‌دغدغه‌تر وارد حوزه سرمایه‌گذاری شوید، نیازی نیست بدانید فراکاب در بازار سرمایه چیست، نیازی نیست بدانید کدام شرکت‌ها، شرکت‌های فراکابی هستند، نیازی نیست به دنیای بورس، فرابورس، فارکس و… وارد شوید؛ بلکه شما می‌توانید با بودجه نسبتا زیادتری (البته اگر نقدینگی شما زیاد است)، خانه و یا یک زمین در منطقه‌ای از شهر بخرید و شاهد رشد قیمت آن در سالیان پیش رو باشید؛ چون ملک در اکثر مواقع، موجبات پیشرفت شما و داراییتان را فراهم می‌کند. 

همچنین می‌توانید با بودجه و پس‌انداز مورد نظرتان، طلا و سکه بخرید و سرمایه خود را زیاد کنید.

ضمنا در دنیای امروز که قیمت کالاها روز به روز درحال افزایش است، دریافت وام خرید کالا و تهیه محصولات مورد نیاز شما هم تقریبا می‌تواند یکی از راه‌های پس‌انداز و سرمایه‌گذاری باشد. 

ریسک حاصل از سرمایه‌گذاری با تمام روش‌هایی که ذکر کردیم، از تزریق دارایی در بازار سرمایه کم‌تر است و نیازی نیست اضطراب و استرس رشد یا افت قیمت سهام را داشته باشید.

ضمنا پلتفرم لندو این کار را برای شما آسان کرده است. با یک کلیک وارد سامانه خرید قسطی لندو شوید و درباره خدمات آن بیشتر بدانید.

شما از کدام روش سرمایه‌گذاری برای افزایش توان مالی و سرمایه خود استفاده می‌کنید؟ آیا از قدرت ریسک بالایی جهت حضور در عرصه بورس بهره‌مند هستید؟ ممنون می‌شویم نظر خود را در کامنت‌های این مطلب با سایرین به اشتراک بگذارید!

سوالات متداول درباره فراکاب در بازار سرمایه

آیا اقتصاد جهانی بر فراکاب‌ها تاثیر می‌گذارد؟

شرکت های فراکابی جزو معدود مجموعه‌هایی هستند که تحریم‌های اقتصادی و نوسانات ارزش دلار در داخل کشور تأثیری بر فعالیت آنها نمی‌گذارد؛ چون گردش مالی این شرکت‌ها بیشتر مبتنی بر دریافت کارمزد از کاربران است. به همین دلیل نوسانات دلار و … تاثیری بر این شرکت‌ها نمی‌گذارد.

آیا باید از هر نماد موجود در فراکاب، سهی داشته باشیم یا خرید سهام از یکی از ۴ نماد، کفایت می‌کند؟

استراتژی هر سهامدار با سهامدار دیگر تفاوت دارد و نمی‌توان نسخه واحدی برای همه معامله‌گران پیچید. این موضوع کاملا به روحیات شما، اهداف سرمایه‌گذاری، میزان ریسک‌پذیری، سطح دانش و تحلیل‌های مالی خود و …. در بازار سهام سرمایه‌گذاری کنید.

نمادهای طلایی و مهم فراکاب در سرمایه کدام است؟

۴ نماد بورس، فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی ۴ نماد طلایی بازار سرمایه و ۴ شاخه فراکاب هستند.

تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس...
ما را در سایت تبریک سال ۱۴۰۰ + اس ام اس، متن و عکس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد جواد عظیم بازدید : 387 تاريخ : پنجشنبه 10 شهريور 1401 ساعت: 20:28